ΠΟΕΔΗΝ – Μιχάλης Γιαννάκος: Tα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης έδωσαν την απάντηση για τη διπλή μάσκα

0

Υπέρ της χρήσης της διπλής μάσκας τάσσεται ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, σημειώνοντας πως τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης έδωσαν την απάντηση για την εν λόγω συζήτηση που έχει ανακύψει μεταξύ των αρμόδιων υγειονομικών φορέων.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, οι υγειονομικοί λόγω έλλειψης σε μάσκες υψηλής προστασίας, έλαβαν οδηγίες να φορούν απλή χειρουργική μάσκα. Στη δίνη του δεύτερου κύματος της πανδημίας, τον περασμένο Νοέμβριο, οπότε τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης χτύπησαν κόκκινο, οι περισσότεροι υγειονομικοί φορούσαν διπλή απλή χειρουργική μάσκα, για μεγαλύτερη προφύλαξη.
«Μάλιστα πολλοί τις είχαν συραμμένες στην άκρη των τεσσάρων γωνιών. Η αίσθηση όλων είναι ότι προστατεύτηκαν σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό και συνεχίζουν να φοράνε όταν διατίθεται επαρκής ποσότητα» προσθέτει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, λέγοντας πως οι υγειονομικοί τονίζουν πως «ήρθαν σε επαφή πολλές φορές με τον ιό και δεν κόλλησαν».

Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου
 «Στην αρχή της πανδημίας η κουβέντα ήταν κατά πόσο βοηθάει
η χρήση μάσκας.
Στη πορεία η μάσκα έγινε υποχρεωτική γιατί πράγματι σώζει ζωές.
Και τώρα γίνεται κουβέντα κατά πόσο βοηθάει η χρήση διπλής μάσκας.
Αντικρουόμενες ήταν οι απόψεις
των ειδικών και για τους υγειονομικούς.
Εμείς ζητάγαμε να φοράμε μάσκα υψηλής προστασίας για μεγαλύτερη προφύλαξη. Λόγω έλλειψης οι οδηγίες ήταν να φοράμε απλή χειρουργική μάσκα.
Η απάντηση περί μίας η διπλής μάσκας δόθηκε από τους συναδέλφους των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης όταν βρέθηκαν στη δίνη του δευτέρου κύματος της πανδημίας.
Επειδή υπήρχε έλλειψη μασκών υψηλής προστασίας στους χώρους
των νοσοκομείων που δεν νοσηλευόνταν περιστατικά κορωνοιου. οι περισσότεροι συνάδελφοι αν όχι όλοι φόραγαν
διπλή απλή χειρουργική μάσκα.
Μάλιστα πολλοί τις είχαν συραμμένες στην άκρη των τεσσάρων γωνιών.
Η αίσθηση όλων είναι ότι προστατεύτηκαν σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό. Και συνεχίζουν να φοράνε όταν διατίθεται επαρκή ποσότητα.
Λένε ότι ήρθαν σε επαφή πολλές φορές με τον ιό και δεν κόλλησαν.
Αυτά διαπίστωσα στις επισκέψεις μου στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης στη κορύφωση του δευτέρου κύματος της πανδημίας.
Και φυσικά το εφαρμόζω προσωπικά. Στη πράξη λοιπόν δίνεται η απάντηση για τη χρήση διπλής μάσκας. Χρειάζεται όμως να υπάρχει διαθέσιμη επαρκής ποσότητα μασκών

Share.

Comments are closed.