Ισραήλ: Στο 95% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer, σύμφωνα με μελέτη επί πραγματικών συνθηκών

0

Το εμβόλιο της Pfizer έχει 95% αποτελεσματικότητα, σύμφωνα με μία δοκιμή που έγινε σε 602.000 ανθρώπους, όπως ανακοίνωσε η μεγαλύτερη ασφαλιστική υπηρεσία του Ισραήλ, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο τα αρχικά ευρήματα στις ίδιας της παρασκευάστριας εταιρείας, σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου.
 συγκεκριμένα η ισραηλινή HMO Maccabi, που καλύπτει το 25%  του σύνολο των ισραηλινών πολιτών, ανέφερε ότι μόλις 608 άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό μετά από μία εβδομάδα αφότου έλαβαν και τη δεύτερη δόση τού εν λόγω εμβολίου.
Αντιθέτως, από μια ομάδα 528.000 Ισραηλινών με παρόμοιο ιστορικό, που δεν έλαβε το εμβόλιο, 20.621 εξετάστηκαν και βρέθηκαν θετικοί, ανέφερε η Maccabi.
«Συγκρίνοντας το ποσοστό των νέων κρουσμάτων μεταξύ της ομάδας των εμβολιασμένων και εκείνης που δεν έχει ακόμη εμβολιαστεί, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου στο Ισραήλ εκτιμάται επί του παρόντος στο 95%, επτά ή περισσότερες ημέρες μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης», πρόσθεσε η ασφαλιστική υπηρεσία.
Επιπλέον οι περισσότεροι από τους 608 που μολύνθηκαν από τον ιό και είχαν εμβολιαστεί, παρουσίασαν ήπια συμπτώματα, όπως πονοκέφαλο ή βήχα. Περίπου 21 χρειάστηκε να νοσηλευτούν, επτά από τους οποίους ανέπτυξαν σοβαρά συμπτώματα, συμπληρώνει η ανακοίνωση.
Τα στοιχεία της υπηρεσίας αυτής ενισχύουν τα ευρήματα της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας Pfizer και της γερμανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας BioNTech, για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου έπειτα από αυτή την τελικού σταδίου κλινική δοκιμή.
Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τώρα το 44% των πολιτών στο Ισραήλ έχει κάνει μια δόση του εμβολίου
Σχεδόν το 44% των 9,1 εκατομμυρίων πολιτών του Ισραήλ έχει λάβει τουλάχιστον μια δόση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech, στην ταχύτερη εκστρατεία εμβολιασμού παγκοσμίως. Το πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού συνιστά τη μεγαλύτερη μελέτη του εμβολίου της Pfizer παγκοσμίως, σε πραγματικές συνθήκες.
Παράλληλα σήμερα, ο Health Maintenance Organization (HMO) Clalit, ο μεγαλύτερος φορέας υγειονομικής περίθαλψης του Ισραήλ, που καλύπτει περισσότερους από τους μισούς Ισραηλινούς, ανέφερε πτώση 94% στα συμπτωματικά κρούσματα της Covid-19 ανάμεσα σε 600.000 άτομα που έλαβαν και τις δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer.

Share.

Comments are closed.