Πρωτόγνωρες συνθήκες – 3 νεκροί & εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά στην Αττική χωρίς ρεύμα- Ενεργοποιείται ο στρατός

0

Πρωτόγνωρες συνθήκες έχουν διαμορφωθεί για εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά στην Αττική, την Εύβοια και άλλες περιοχές της χώρας εξαιτίας των πολύωρων διακοπών ρεύματος.
Χωρίς ρεύμα και χωρίς νερό σε πολλές περιπτώσεις βρίσκονται από χθες οι κάτοικοι στη Βόρεια, Ανατολική και Δυτική Αττική.
Σήμερα επίσης είναι η δεύτερη μέρα που στο σκοτάδι και σε συνθήκες πολικού ψύχους ζουν οι κάτοικοι σε χωριά της Κεντρικής και Βόρειας Εύβοιας, δηλαδή από τη Χαλκίδα έως και τον Άγιο Ιωάννη Ρώσο και σε ορεινά χωριά της Ιστιαίας.

3.500 με 4.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα στην Κηφισιά
Όπως έγινε επίσης γνωστό σε 3.500 με 4.000 υπολογίζει ο δήμος Κηφισιάς τα νοικοκυριά της περιοχής που έχουν μείνει χωρίς ρεύμα στην περιοχή.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, τόνισε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι έχουν μείνει χωρίς ρεύμα η Εκάλη, τμήμα της Νέας Ερυθραίας, όλο το Καστρί, τμήμα της Πολιτείας και της Νέας Κηφισιάς. Λόγω πτώσης δέντρων έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας δέκα γραμμές μεσαίας τάσης και οι ηλεκτρολόγοι του δήμου αδυνατούν να διαχειριστούν αυτή την κατάσταση. Κάθε γραμμή μεσαίας τάσης εξυπηρετεί 300 νοικοκυριά.
Σύμφωνα με τον κ. Θωμάκο, ο ΔΕΔΔΗΕ τον διαβεβαίωσε ότι έχει ζητηθεί βοήθεια με συνεργεία και από άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Δύο νεκροί στην Εύβοια, ένας στην Κρήτη λόγω της «Μήδειας»
Τρεις νεκρούς περιλαμβάνει ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός της κακοκαιρίας «Μήδεια» που σαρώνει την Ελλάδα.

Το πρώτο περιστατικό συνέβη στην Κρήτη σε αγροτική δύσβατη περιοχή του Οροπεδίου Λασιθίου, πάνω από το χωριό Καμινάκι εκεί όπου ένας κτηνοτρόφος ηλικίας 56 ετών εγκλωβίστηκε λόγω της κακοκαιρίας και έχασε τις αισθήσεις του.
Πιθανότατα και σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το τοπικό μέσο neakriti.gr, ο 56χρονος υπέστη ανακοπή, γεγονός ωστόσο που δεν έχει επιβεβαιωθεί.
Νεκρός εντοπίστηκε και ηλικιωμένος άνδρας μέσα στο σπίτι του στο ορεινό χωριό Τρουπί στους πρόποδες του Όρους Καντήλι, κοντά στο Προκόπι Εύβοιας. Ο 80χρονος φέρεται να αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα.
Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Κελαϊδίτης, υπήρξε δυσκολία στην προσέγγιση του σπιτιού του λόγω των χιονοπτώσεων.
Τελευταίο θύμα της κακοκαιρίας «Μήδειας» είναι ένας 73χρονος στην περιοχή Μουρτιάς Ελυμνίων, στην Εύβοια, ο οποίος επίσης φέρεται να υποστηριζόταν από οξυγόνο, σύμφωνα με την Ευβοϊκή Γνώμη.
Ο άτυχος άνδρας έχασε την ζωή του όταν από την διακοπή ρεύματος στο σπίτι του σταμάτησε το μηχάνημα να λειτουργεί.

Ενεργοποιείται και ο στρατός για την αντιμετώπιση των προβλήματων από τις διακοπές ρεύματος
Ενεργοποιείται και ο στρατός πλέον για να δοθεί λύση στα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκληθεί κυρίως στην Αττική αλλά και σε διάφορες περιοχές της χώρας με τις διακοπές ηλεκτροδότησης.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία, υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, παρουσία του αναπλ. υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα και τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΓΕΕΘΑ, του ΔΕΔΔΗΕ, της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας αλλά και του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη για να συντονιστεί το έργο αποκατάστασης των προβλημάτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ζητήθηκε η συνδρομή του στρατού για να ανοίξει δρόμους, να κόψει δένδρα και να αποκαταστήσει βλάβες του οδικού δικτύου με τα βαριά μηχανήματα που διαθέτει, προκειμένου να μπορούν να φτάσουν τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ στα σημεία όπου έχουν προκληθεί οι βλάβες και να τις αποκαταστήσουν. 

 

Share.

Comments are closed.