Lockdown: -Πώς θα λειτουργήσει η τηλεκπαίδευση στα σχολεία της Αττικής

0

Σε καθεστώς τηλεκπαίδευσης επιστρέφουν όλοι οι μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Αττική, καθώς το λεκανοπέδιο μπαίνει σε αυστηρότερο καθεστώς Lockdown από το πρωί της Πέμπτης μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, ενώ για τις υπόλοιπες περιοχές τα μέτρα θα επανεξεταστούν στο τέλος της εβδομάδας.  
Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την παρουσίαση των νέων μέτρων κατά της πανδημίας, προβλέπεται τηλεκπαίδευση τόσο για την πρωτοβάθμια όσο και για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (νηπιαγωγεία, δημοτικά, ολοήμερα σχολεία, γυμνάσια και λύκεια γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης), καθώς και όλες τις λοιπές εκπαιδευτικές δομές.
Εξαιρετικώς επιτρέπεται η διά ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία των σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων.
Σημειώνεται, επίσης, ότι σε αναστολή θα βρίσκονται οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, ενώ τα ΑΕΙ συνεχίζουν να λειτουργούν μέσω τηλεκπαίδευση.

Τα μαθήματα πλέον θα γίνονται διαδικτυακά, ενώ θα τεθεί σε λειτουργία από αύριο, Πέμπτη και ώρες 10-12:00 η εκπαιδευτική τηλεόραση στην ΕΡΤ για τους μαθητές του δημοτικού.
Τα μαθήματα θα γίνονται το πρωί για τους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου, ενώ οι μαθητές του Δημοτικού θα κάνουν μάθημα το απόγευμα, όπως και πριν.
Η παρακολούθηση των μαθημάτων θα είναι υποχρεωτική, ενώ οι απουσίες θα καταγράφονται κανονικά. Σημειώνεται ότι για τους γονείς προβλέπεται  άδεια ειδικού σκοπού.

Υπενθυμίζεται ότι στην περίπτωση της Αττικής, μόνο τα Λύκεια λειτουργούσαν με το καθεστώς της τηλεκπαίδευσης, ενώ τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και τα Γυμνάσια λειτουργούσαν δια ζώσης με φυσική παρουσία.
Ήδη από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, το υπουργείο Παιδείας έχει εκδώσει σχετικές εγκυκλίους οι οποίερς περιγράφονται σε νέα εγκύκλιο που εξέδωσε σήμερα.

Δείτε τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας

Share.

Comments are closed.