Νίκος Φασφαλής*: Αποκατάσταση του θεσμού του Αιρετού Τώρα

0

Άλλη μια συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ χωρίς συμμετοχή των Αιρετών εκπροσώπων του κλάδου.
Η κατάσταση αυτή που οδηγεί σε άλλες σκοτεινές εποχές και λειτουργεί σε βάρος των συναδέλφων, με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας πρωτίστως αλλά και όσων για την εξυπηρέτηση των μικροπαραταξιακών τους σκοπιμοτήτων συνέβαλαν με τις αποφάσεις τους σ’ αυτή και τώρα σιωπούν, πρέπει να σταματήσει.
Πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες και να δρομολογηθούν οι λύσεις που θα οδηγήσουν ξανά στην επάνοδο του θεσμού του Αιρετού που διασφαλίζει τη Διαφάνεια, την Αξιοκρατία και την Ισονομία!
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Σ’ αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε αλλά και τις δυσκολότερες που ετοιμάζουν για την Εκπαίδευση και τους Εκπαιδευτικούς κάνεις δεν πρέπει να μείνει μόνος του.
Σας καλώ όλες και όλους σ’ αυτή τη μάχη υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων μας και των δημοκρατικών θεσμών που με πολύχρονους αγώνες κατακτήσαμε.
Για την ενημέρωσή σας, η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου, στις 11:00 με θέματα ημερήσιας διάταξης τα παρακάτω:

  1. «Εξέταση αιτήσεων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Στελεχών Εκπαίδευσης, για χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή και λήψη απόφασης για διαμόρφωση σχετικής πρότασης»
  2. «Εξέταση αιτήσεων παραίτησης εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και λήψη απόφασης για διαμόρφωση σχετικής πρότασης»
  3. «Εξέταση ενστάσεων επί της απόφασης αποδέσμευσης εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για μετάταξη / απόσπαση σε διοικητική θέση, μέσω του Ε.Σ.Κ. (με τον Ν.4440/2016) και λήψη απόφασης για διαμόρφωση σχετικής πρότασης»
  4. «Εξέταση θεμάτων αποσπάσεων εκπαιδευτικών Π.Ε. από Π.Υ.Σ.Π.Ε. σε Π.Υ.Σ.Π.Ε. για το σχολικό έτος 2020-2021 και λήψη απόφασης για διαμόρφωση σχετικής πρότασης»

* Ο Νίκος Φασφαλής είναι πρώην  αιρετός στο ΚΥΣΠΕ με τη παράταξη της Δημοκρατική Συνεργασία Εκπαιδευτικών Π.Ε. (ΔΗ.ΣΥ.)

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner