Παύλος Γερουλάνος*: Αργά ή γρήγορα  η κυβέρνηση θα πληρώσει την εικόνα της- Την αναξιοπιστία της όμως θα την πληρώσουμε όλοι

0

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τις εικόνες  του πρωθυπουργού στην Ικαρία, που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο πρώην υπουργός και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αθήνα Είσαι Εσύ» Παύλος Γερουλάνος, με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπογραμμίζει  εμφατικά πως θεωρώντας ότι «Η Ικαρία αποτελεί πλήγμα στην δυνατότητά της κυβέρνησης, να μας πάει στη μάχη και να αντιμετωπίσει την πανδημία» και καταλήγει υποστηρίζοντας ότι: «την εικόνα της (σ.σ. η κυβέρνηση), αργά ή γρήγορα, θα την πληρώσει η ίδια. Την αναξιοπιστία της όμως θα την πληρώσουμε όλοι»,

Αναλυτικά η ανάρτηση του  Παύλου Γερουλάνου
«Τα της γυναίκας του Καίσαρα τα γνωρίζουμε. Το τι είσαι και το τι φαίνεται πως είσαι ως ηγέτης έχει να κάνει με το πώς αντιλαμβάνεται ο πολίτης την εξουσία. Η συνέπεια είναι βασικό συστατικό του σεβασμού.
Ο Καίσαρας όμως; Ο Καίσαρας πρέπει να σε πείσει τι πολίτης θέλεις να είσαι. Πρέπει να σε εμπνεύσει να ξεπεράσεις τον εαυτό σου για το καλό της κοινωνίας. Πρέπει να σε κάνει να αποδεχθείς πράγματα που είναι αντίθετα με τα συμφέροντά σου. Και πρέπει να σε οδηγήσει σε μάχες όπου ακόμα και η ζωή σου μπορεί να είναι διακύβευμα.
Αυτή η κυβέρνηση δείχνει με την συμπεριφορά της να ξεχνάει αυτά που λέει με τα λόγια της: ότι είμαστε σε πόλεμο. Διότι στον πόλεμο δεν συναντάς τον αρχιστράτηγο στα καφενεδάκια της γειτονιάς. Η Ικαρία δεν αποτελεί απλά πλήγμα στην εικόνα της κυβέρνησης. Αποτελεί πλήγμα στην δυνατότητά της να μας πάει στη μάχη και να αντιμετωπίσει την πανδημία.
Την εικόνα της, αργά ή γρήγορα, θα την πληρώσει η ίδια. Την αναξιοπιστία της όμως θα την πληρώσουμε όλοι

Τα της γυναίκας του Καίσαρα τα γνωρίζουμε. Το τι είσαι και το τι φαίνεται πως είσαι ως ηγέτης έχει να κάνει με το πώς…

Δημοσιεύτηκε από Παύλος Γερουλάνος στις Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2021

* O Παύλος Γερουλάνος είναι επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα Είσαι Εσύ» και πρώην Υπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού

Share.

Comments are closed.