Ο Νετανιάχου παρουσίασε στον Μητσοτάκη  ισραηλινό φάρμακο για τον κορονοϊό – Η Ελλάδα θα συμμετάσχει  στις κλινικές δοκιμές 

0

Μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κύπρο ακολούθησε το ταξίδι του στο Ισραήλ,  όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου (Benjamin Netanyahu). 
Κατά την διάρκεια των κοινών δηλώσεων των δύο πρωθυπουργών, ο κ. Νετανιάχου έβγαλε από την τσέπη του μία συσκευασία που περιείχε ένα φάρμακο που παρασκευάζεται στο Ισραήλ κι όπως είπε, έχει θεαματικά αποτελέσματα κατά του κορονοϊού. Το συγκεκριμένο φάρμακο είναι εισπνεόμενο και ήδη έχει δοκιμαστεί σε ασθενείς στο Ισραήλ.
Αναφερόμενος στο σκεύασμα αυτό, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως είναι «πολύ χαρούμενος που συζητήσαμε αυτό το νέο φάρμακο», σημειώνοντας πως «η Ελλάδα θα συμμετάσχει στις κλινικές δοκιμές».
Ο κ. Νετανιάχου ανακοίνωσε, μάλιστα, ότι ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε τα κορυφαία ελληνικά νοσοκομεία να συμμετάσχουν στις κλινικές δοκιμές. «Θα είναι ένα παράδειγμα συνεργασίας μας που επεκτείνεται διαρκώς σε νέους τομείς» σημείωσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός.
Συμφωνήθηκε μάλιστα για το σκοπό αυτό να υπάρξει αύριο τηλεφωνική επικοινωνία του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα με τον Ισραηλινό καθηγητή Nadir Erber προκειμένου να συζητηθούν τα επόμενα βήματα.

Share.

Comments are closed.