Κορονοϊός: Σκέψεις για απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αττική από τις 18:00 τα Σαββατοκύριακα – Στο «κόκκινο» η Θεσσαλονίκη

0

Την ώρα που η πιθανότητα για ένα νέο γενικό lockdown  λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού φαίνεται πως απομακρύνεται, υπάρχουν σκέψεις στους ειδικούς για περαιτέρω περιορισμό της κυκλοφορίας και στην Αττική.
Πάντως οι ειδικοί φαίνεται να θεωρούν αρκετά τα μέτρα που εφαρμόζονται, αρκεί να τηρηθούν από όλους και να υπάρχει έλεγχος. Το ανησυχητικό είναι ότι οι αριθμοί των νέων κρουσμάτων αυξάνονται, όπως και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία,.
Η πρώτη  παρέμβαση που βρίσκεται στο τραπέζι της συζήτησης ενόψει της αυριανής ανακοίνωσης των μέτρων, αφορά στην Αττική με πιθανή την απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 5 το πρωί, με στόχο να περιοριστεί η κινητικότητα, δεδομένου ότι τις υπόλοιπες μέρες είναι πολύ δύσκολο να εφαρμοστεί αυτό το μέτρο, γιατί θα δημιουργηθεί μεγάλος συνωστισμός στα Μαζικά Μέσα Μεταφοράς.
Η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 είναι πολύ πιθανόν να εφαρμοστεί από το προσεχές Σαββατοκύριακο, 6-7 Φεβρουαρίου. Στο τραπέζι βρίσκεται επίσης η απαγόρευση διαδημοτικών μετακινήσεων στην Αθήνα, ωστόσο υπάρχουν πολλές δυσκολίες στην εφαρμογή του εν λόγω μέτρου.
Μια μερίδα των ειδικών που συνεδρίασε σήμερα, διατύπωσε την άποψη ότι η Αττική βρίσκεται «βαθιά μέσα στο κόκκινο» και πληροφορίες λένε ότι θα εισηγηθεί αύριο καθολικό lockdown στην μεγαλύτερη πληθυσμιακά περιοχή της χώρας. Οι τελικές όμως αποφάσεις θα ληφθούν σήμερα Παρασκευή.
Η δεύτερη παρέμβαση είναι αυτή που  αφορά τη Θεσσαλονίκη, η οποία επιστρέφει στο «κόκκινο», καθώς το τελευταίο διάστημα παρουσιάζει σημαντική αύξηση του ιϊκού φορτίου. Αυτό σημαίνει ότι θα υπαχθεί στη λίστα των μέτρων που αφορούν τις «κόκκινες» περιοχές.

Share.

Comments are closed.