Categories: Εκπαίδευση

Κεραμέως: Δεν συμπεριλαμβάνεται στη σημερινή ατζέντα της επιτροπής το κλείσιμο των σχολείων –  Αναμένουμε εισηγήσεις

Η υπουργός Παιδείας, μιλώντας στον Ρ/Σ «Θέμα 104,6», αναφέρθηκε αρχικά στο νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια και στη συνέχεια σε ερώτηση που του έγινε για το αν υπάρχει πιθανότητα να κλείσουν τα σχολεία, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων, τόνισε χαρακτηριστικά: «Πηγαίνουμε βήμα βήμα, περιμένουμε τις εισηγήσεις των ειδικών, και βάσει αυτών λαμβάνονται οι αποφάσεις. Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις», διευκρινίζοντας ότι από δειγματοληπτικούς ελέγχους που έχουν γίνει το ποσοστό θετικότητας είναι στο 0,23% και πως τα κλειστά τμήματα στη χώρα είναι στο 0,29%. Τα σχολεία που έχουν κλείσει όλα τα τμήματά τους αποτελούν το 0,5% του συνόλου.
Ερωτηθείσα για τις απόψεις ειδικών που υποστηρίζουν ότι τα σχολεία πρέπει να κλείσουν, η Νίκη Κεραμέως είπε ότι «δεν θα σταθώ σε μεμονωμένες απόψεις. Υπάρχει η επιτροπή των ειδικών που βγάζει τις εισηγήσεις. Απ’ όσο γνωρίζω, στην ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης δεν υπάρχει το θέμα των σχολείων».
Παράλληλα, η υπουργός απηύθυνε πρόσκληση  προς τους εκπαιδευτικούς αλλά και στους μαθητές άνω των 16 ετών, για μεγαλύτερη συμμετοχή στην πλατφόρμα εθελοντικής εξέτασης Rapid test,  η οποία  δίνει τη δυνατότητα να εξεταστούν όσες φορές θέλουν.
Όπως είπε, υπάρχουν 486 σημεία στη χώρα για την εξέταση και ήδη έχουν πραγματοποιηθεί 20.000 έλεγχοι. Επιπλέον, η κ. Κεραμέως τόνισε ότι γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι στα σχολεία από κλιμάκια του ΕΟΔΥ. Είναι, όπως εξήγησε, ένα σημαντικό στοιχείο αφού δίνει την αντίστοιχη εικόνα των ασυμπτωματικών φορέων.
Τέλος για τους εκπαιδευτικούς που απουσιάζουν, επειδή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, τόνισε ότι αυτοί έχουν αντικατασταθεί από αναπληρωτές με 3μηνη σύμβαση και εξήγησε ότι αυτός είναι ο μοναδικός λόγος που η σύμβαση αυτών των εκπαιδευτικών είναι 3μήνη.

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

«ΝΙΚΗ Πολιτών Αγίας Παρασκευής» – Γιάννης Σταθόπουλος: Να τοποθετηθεί υπεύθυνα το Δημοτικό Συμβούλιο για το bonus στα πολυώροφα κτίρια

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΝΙΚΗ Πολιτών Αγίας Παρασκευής», Γιάννης Σταθόπουλος, με ανακοίνωσή του ζητά…

7 ώρες ago

Ανδρουλάκης από Γρεβενά: Το ΠΑΣΟΚ θα έχει δυναμική άνοδο στα ποσοστά του – Νίκη για το ΠΑΣΟΚ είναι η ευημερία του ελληνικού λαού

Διάχυτη αισιοδοξία για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών 2024 δήλωσε ότι έχει, από τα Γρεβενά, ο Νίκος…

15 ώρες ago

Παύλος Γερουλάνος*: Αντίθετο της σημερινής πολιτικής σταθερότητας είναι η λογική

Κάθε πρωί, μου αρέσει να διαβάζω τις ειδήσεις από «δεύτερο χέρι», από ανθρώπους που βλέπουν…

16 ώρες ago

Χαλάνδρι: Η λογοτεχνία συνάντησε την ιστορία στο εργαστήριο του Δήμου για παιδιά «Ο κόσμος της Άλκης Ζέη»

Το πρότζεκ «Καρυάτιδες» αποτέλεσε σημαντική στιγμή του εργαστηρίου «Ο κόσμος της Άλκης Ζέη» που πραγματοποιείται…

18 ώρες ago

Χάρης Ρώμας: Όταν τσουγκρίζουμε αυγά, δεν (πολυ)τσουγκρίζουμε παρατάξεις

Αντιπροσωπεία της παράταξης «Χαλάνδρι στο Φως», με επικεφαλής τον Χάρη Ρώμα έδωσε το παρόν στις…

18 ώρες ago

Xάρης Δούκας*: Καλύτερη Συνεργασία, Καλύτερο Μέλλον

Ως δήμαρχος της Αθήνας, τους τελευταίους μήνες είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με δημάρχους πολλών…

1 ημέρα ago