Διαδικτυακή Συνάντηση της παράταξης «Χαλάνδρι σε Δράση» με τον Εμπορικό Σύλλογο Χαλανδρίου

0

Η παράταξή «Χαλάνδρι σε Δράση» πήρε την πρωτοβουλία και συζήτησε διαδικτυακά τα προβλήματα που απασχολούν τον Εμπορικό Σύλλογο του Δήμου μας.
Δυστυχώς η κατάσταση που μας περιεγράφηκε είναι πιο ζοφερή και από ότι πραγματικά περιμέναμε. Ο Δήμος μας ήταν ένας από τους προνομιούχους Δήμους της Αττικής καθώς οι επιχειρηματίες της περιοχής μας είχαν δημιουργήσει μία ανθούσα και με ιδιαίτερη αίγλη αγορά.
Τα τελευταία χρόνια η αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής είχε ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση της Αγοράς του Χαλανδρίου κάτι που έχει επιπτώσεις τόσο στα έσοδα του Δήμου όσο κυρίως στους ίδιους τους Δημότες-επιχειρηματίες.
Ο Εμπορικός Σύλλογος μας ενημέρωσε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει πολλά από τα οποία λύνονται απλά και γρήγορα αρκεί να υπάρχει η θέληση και κυρίως η νοοτροπία βοήθειας προς τους επιχειρηματίες του Δήμο μας. Δυστυχώς φαίνεται ότι οι ιδεολογικές αγκυλώσεις του κ. Ρούσσου είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Αγορά του Χαλανδρίου.
Πώς αλλιώς να δικαιολογήσουμε ότι:

  • Δεν υπάρχει καμία αστυνόμευση για τους μικροπωλητές που κατακλύζουν την Αγορά και ανταγωνίζονται αθέμιτα τις νόμιμες επιχειρήσεις.
  • Ο ίδιος ο Δήμος δεν απαντά ποτέ επίσημα για το πόσες άδειες μικροπωλητών έχει δώσει και πόσοι είναι οι παράνομοι. Ο Δήμος δεν κάνει απολύτως τίποτα για να αστυνομεύσει την αγορά του Χαλανδρίου που γεμίζει με μικροπωλητές.
  • Το πρόβλημα του πάρκινγκ είναι τα τελευταία χρόνια τόσο έντονο που αποτρέπει την επίσκεψη των καταναλωτών και υποβαθμίζει όλη την αγορά. Το δίκαιο αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου να παραχωρηθούν έως 40 θέσεις στάθμευσης για τους καταναλωτές δεν εισακούστηκε ποτέ.
  • Η καθαριότητα αποτελεί ακόμα μείζον πρόβλημα που υποβαθμίζει την εικόνα της αγοράς της πόλης. Ο ίδιος ο Εμπορικός Σύλλογος προτείνει την θέσπιση προστίμων σε όσους δεν συμμορφώνονται με τον κανονισμό καθαριότητας την ώρα που η Δημοτική Αρχή προφανώς για επικοινωνιακούς λόγους δεν παίρνει καμία πρωτοβουλία. Ακόμα και το πιο απλό θέμα δηλαδή το όχημα για την ανακύκλωση αποτελεί πρόβλημα καθώς δεν περνάει με συγκεκριμένο πρόγραμμα και σε καθημερινή βάση.
  • Τα πεζοδρόμια του Δήμου μας παραμένουν σε άθλια κατάσταση και καμία πρόβλεψη επισκευής και συντήρησης δεν υπάρχει ενώ αρκετοί δημότες έχουν πάθει ατυχήματα σε διάφορα σημεία στο κεντρικό Χαλάνδρι όπως για παράδειγμα στο σημείο της Πλάτωνος και Χαϊμαντά όπου υποχωρεί το έδαφος.
  • Καμία πρόνοια δεν έχει αναληφθεί για την σύνδεση της Αγοράς της Πόλης με τους σταθμούς του Μετρό.
  • Δεν έχει γίνει καμία πρόοδος όσον αφορά τον φωτισμό της πόλης μας που θα βελτίωνε τόσο την εικόνα της αγοράς όσο και ολόκληρου του Δήμου.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις του Δήμου μας δεν είναι ούτε τόσο σύνθετα ούτε τόσο πολύπλοκα. Είναι τελικά απλά θέμα πολιτικής βούλησης να λυθούν.
Πως όμως να υπάρχει πολιτική βούληση όταν η Δημοτική Αρχή και ο ίδιο ο κ. Ρούσσος είναι ιδεολογικά αντίθετοι στην επιχειρηματικότητα; Πως να δοθούν λύσεις όταν δεν υπάρχει θέληση να στηριχθεί και να αναπτυχθεί μία αγορά που έως τα τελευταία χρόνια – με την καθημερινή προσπάθεια των επιχειρηματιών – αποτελούσε μία από τις πιο «λαμπερές» αγορές του Λεκανοπεδίου;
Δεν είναι μόνο τα έσοδα που χάνει ο Δήμος. Δεν είναι μόνο οι θέσεις εργασίας που μειώνονται για τους κατοίκους της Πόλης μας. Δεν είναι μόνο τα κλειστά καταστήματα που δεν προσφέρουν έσοδα στους Δημότες μας. Δεν είναι μόνο οι επιχειρήσεις που δυσκολεύονται λόγω της πανδημίας. Το πρόβλημα είναι πάνω από όλα το εχθρικό περιβάλλον που έχει δημιουργήσει ο ίδιος ο Δήμος και η Δημοτική Αρχή απέναντι στο επιχειρείν της πόλης μας. Ένα περιβάλλον που την καταδικάζει στην μιζέρια και την απαξίωση.
Η παράταξή μας θα είναι παρούσα να αναδεικνύει τα προβλήματα της πόλης και να πιέζει για λύσεις τώρα. Άμεσα. Μακριά από ιδεολογικές αγκυλώσεις που οδηγούν τον Χαλάνδρι μας στην οπισθοδρόμηση.

Share.

Comments are closed.