Ένωση Γονέων Αγ. Παρασκευής: Να σταματήσει το Υπουργείο Παιδείας να παίζει με τα νεύρα των παιδιών και των οικογενειών

0

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγ. Παρασκευής αναφέρεται στην πρωτόγνωρη κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι μαθητές/ριες και ζήτα να σταματήσει άμεσα κάθε συζήτηση για αλλαγές που δυσχεραίνουν έτι περαιτέρω τη δυστοπική κατάσταση που βιώνει ολόκληρη η σχολική κοινότητα εξαιτίας της πανδημίας

Αναφέρει η ανακοίνωση της Ένωσης:
 «Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας
Να αναλογιστεί επιτέλους τις αντίξοες συνθήκες που βιώνουν οι μαθητές και οι οικογένειές τους λόγω της πανδημίας και τα πολλαπλά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με σοβαρότατες συνέπειες σε εκπαιδευτικό, παιδαγωγικό, ψυχολογικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο.
Να αφουγκραστεί το σύνολο της σχολικής κοινότητας και να σταματήσει να παίζει με τα νεύρα των παιδιών και των οικογενειών τους ανακοινώνοντας αιφνίδιες αλλαγές ακόμα και για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια μόλις 4 μήνες πριν τις εξετάσεις. Τα παιδιά αυτά βιώνουν καταστάσεις ακραίου άγχους.
Να στελεχώσει τα σχολεία ώστε να αμβλυνθεί το εκπαιδευτικό χάσμα που δημιουργείται στους μαθητές όλων των βαθμίδων, να προτάξει τον εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό ρόλο του σχολείου και να εμβαθύνει στην ψυχολογική υποστήριξη των μαθητών.
Και κυρίως άμεσα να σταματήσει να πυροδοτεί την κατάσταση με αιφνίδιες αλλαγές που εξουθενώνουν και εξοργίζουν την σχολική κοινότητα.

Οπωσδήποτε και τουλάχιστον για τη φετινή χρονιά απαιτούμε

  • Καμία αλλαγή στις Πανελλήνιες Εξετάσεις και  στην πρόσβαση στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση
  • Καμία μείωση του αριθμού των εισακτέων
  • Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων για τη φετινή Α΄Λυκείου

Επανακαθορισμός του εκπαιδευτικού και παιδαγωγικού στόχου σε όλες τις τάξεις

  • Εκπαιδευτική, παιδαγωγική και ψυχολογική στήριξη των μαθητών/ριών που στερούνται το σχολείο τους εδώ και τρεις μήνες με ανυπολόγιστες συνέπειες.
  • Μείωση της ύλης σε όλες τις βαθμίδες και παράδοση της ύλης που συζητήθηκε με τη διαδικασία της τηλε-εκπαίδευσης στη φυσική τάξη.
  • Επανακαθορισμός του εκπαιδευτικού & παιδαγωγικού στόχου  και εμπέδωση της ύλης για κάθε τάξη. Έγκαιρος προγραμματισμός για την επόμενη/ες σχολική/ες χρονιά/ες προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που συσσωρεύονται στους μαθητές εξαιτίας των κλειστών σχολείων.

Ασφαλής λειτουργία των σχολείων εν μέσω πανδημίας

  • Άμεση κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών που υπάρχουν ακόμη και σήμερα, μετά τη λήξη του πρώτου τετραμήνου, στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας ακόμα και σε Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.
  • Μείωση του αριθμού των μαθητών (έως 15 /τμήμα) για υγειονομικούς και εκπαιδευτικούς-παιδαγωγικούς λόγους
  • Δωρεάν, μαζικά , επαναλαμβανόμενα test στα σχολεία καθώς και ιχνηλάτηση των επαφών
  • Θέσπιση μόνιμου προσωπικού καθαριότητας σε όλα τα σχολεία σε δύο βάρδιες

Η προάσπιση της Δημόσιας, Ενιαίας και Δωρεάν Παιδείας είναι χρέος όλων μας.
Η Δημόσια  Παιδεία  δεν είναι κόστος,  είναι επένδυση στο μέλλον της χώρας  και των παιδιών μας.»

Share.

Comments are closed.