Γιάννης Μαγκριώτης*: Όταν οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί συνεχώς πέφτουν έξω, τι μπορούμε να περιμένουμε;

0

Ο Πασκάλ Ντόναχιου, επικεφαλής του Eurogrup σε χθεσινή του συνέντευξη στην ΕΡΤ1 δήλωσε: «Οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης θα αποδεσμευτούν για την Ελλάδα από το δεύτερο εξάμηνο του 2021».
Θυμίζω ότι στον προϋπολογισμό του 2021, που ψήφισε τον Δεκέμβρη η κυβέρνηση, προβλέπει ότι θα εισπράξει το πρώτο εξάμηνο του 2021 εφτά δις ευρώ περίπου, για να βγει ο προϋπολογισμός, που τροποποίησε επί τα χείρω σε σχέση με το προσχέδιο που είχε παρουσιάσει τον Οκτώβριο.
Θυμίζω ότι, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν κ. Σχοινάς και η κυβέρνηση έλεγαν πέρσι στα εγκαίνια της ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο ότι, η εκταμίευση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης θα αρχίσει μέσα στο 2020.
Θυμίζω ότι, το σχέδιο αξιοποίησης των 20 δις ευρώ η κυβέρνηση το κατέθεσε χωρίς διάλογο και χωρίς να το δημοσιοπιοήσει τον Νοέμβριο, και ανακοίνωσε ότι, περιμένει την έγκρισή του μέχρι τέλους Γενάρη.
Ποιος τα θυμάται όλα αυτά, και αυτά που θα έρθουν, ο φόβος του κορονοϊού τα καλύπτει όλα, μόνο που θα τα θυμηθούμε και θα τα ζήσουμε οδυνηρά, μόλις τραβηχτεί η κουρτίνα της πανδημίας.

* Ο Γιάννης Μαγκριώτης είναι πρώην υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Κίνησης «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ»

Πατήστε και δείτε όλα τα 215 προηγούμενα άρθρα του Γιάννη Μαγκριώτη

Share.

Comments are closed.