Γιώργος Κουράσης «Χαλάνδρι σε Δράση»: Η Παιδεία είναι πρωταρχικό μέλημα της Κοινωνίας μας και πολύτιμο θεμέλιό της

0

Το μήνυμα που στέλνουν οι τρεις πεφωτισμένοι δάσκαλοι της ελληνικής σκέψης, ο Μέγας Βασίλειος, ο Γρηγόριος ο Θεολόγος και ο ιερός Χρυσόστομος, οι προστάτες άγιοι της εκπαίδευσης και του πνεύματος είναι ακριβώς αυτό.
Ο διαχρονικός λόγος των Τριών Ιεραρχών αποτελεί πολύτιμο οδηγό για όλους μας. Η διασφάλιση των κατάλληλων συνθηκών εκπαίδευσης για όλα τα παιδιά του Δήμου μας είναι καθήκον κάθε Δημοτικής Αρχής αλλά και καθενός μας ξεχωριστά. Είναι το σημαντικότερο εφόδιο που έχει κάθε νέα και κάθε νέος στην ζωή του.
Ακόμα και τις δύσκολες ώρες που περνά η πατρίδα μας εν μέσω Πανδημίας δεν μπορούμε να ξεχνάμε το καθήκον μας αυτό. Και πρέπει να κάνουμε ότι είναι δυνατόν και να θέτουμε ως πρώτη προτεραιότητα την διασφάλιση της διδασκαλίας όλων των μαθητών του Δήμου Χαλανδρίου. Την διασφάλιση των καταλληλότερων συνθηκών εκπαίδευσης για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μας. Η συνέπεια και η προσήλωση στον σκοπό αυτό είναι το κύριο ζητούμενο της εποχής μας.
Μαζί με την Παιδεία δεν πρέπει να ξεχνάμε και τα μηνύματα της ευσέβειας της αλληλεγγύης και του σεβασμού απέναντι στους νόμους και την Δικαιοσύνη που μετέδωσαν με το κήρυγμά τους οι Τρεις Ιεράρχες. Η μετριοπάθεια η αναζήτηση κοινών λύσεων και η ευπρέπεια είναι βασικά στοιχεία μίας κοινωνίας πολιτών. Ας μην τα ξεχνάμε ούτε αυτά σε κάθε μας βήμα. Ας είναι κανόνας για όλους μας.
Ο συνδυασμός μας και εγώ προσωπικά εύχομαι σε όλους τους μαθητές και όλους τους εκπαιδευτικούς Χρόνια Πολλά.

Share.

Comments are closed.