Η ΠΟΕΔΗΝ για την ποινική δίωξη του Προέδρου της για την μη τήρηση του αντισυνδικαλιστικού Νόμου

0

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος, είναι ο πρώτος πολίτης για τον οποίον η Ελληνική Αστυνομία σχημάτισε δικογραφία με την κατηγορία της παραβίασης των κανόνων που ορίζει ο νέος νόμος για τις συναθροίσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΕ της ΠΟΕΔΗΝ
«Πρωτοσέλιδο
για μία ακόμα φορά εν μέσω πανδημίας έγινε η ΠΟΕΔΗΝ και οι υγειονομικοί υπάλληλοι, που εκπροσωπεί λόγω της ποινικής δίωξης που ασκήθηκε εις βάρος του κου Γιαννάκου Μιχάλη, Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ για το αδίκημα της απείθειας.

Πριν καν κλητευθεί επισήμως ο κ. Γιαννάκος, πριν ενημερωθεί για την σε βάρος του ποινική δίωξη, κύκλοι της Κυβέρνησης διέρρευσαν στον τύπο έγγραφο της ΕΛΑΣ βάσει του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία.
Και το θανάσιμο αμάρτημα αυτού; Κατά τα γραφόμενα στον τύπο, στα πλαίσια συγκέντρωσης υγειονομικών, που πραγματοποιήθηκε στις 30-9-2020, οι διαδηλωτές αν και κλήθηκαν από την ΕΛΑΣ να ανέβουν στο πεζοδρόμιο, κατέβηκαν στο οδόστρωμα της οδού Αριστοτέλους!!!!.
Δεν διώκεται συνεπώς, γιατί παραβιάστηκαν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, αφού καλώς γνωρίζουν οι Κυβερνώντες, ότι η ΠΟΕΔΗΝ είναι η πρώτη, που τα τηρεί με συνέπεια.
Δεν διώκεται γιατί υπήρξαν επεισόδια εκ μέρους των διαδηλωτών, αφού ομοίως καλώς γνωρίζουν οι Κυβερνώντες, ότι την ημέρα εκείνη αυτοί, που υπέστησαν βίαιες συμπεριφορές ήταν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Όταν μάλιστα κλήθηκε ο κ. στην ΕΛΑΣ προκειμένου να κατονομάσει τους αστυνομικούς, που τον χτύπησαν, επέλεξε να δηλώσει, ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη κανενός οργάνου, αφού δεν έχει καμία προσωπική αντιπαράθεση σε οποιονδήποτε αστυνομικό.
Διώκεται διότι οι εργαζόμενοι στα πλαίσια της συγκέντρωσης τους, όπως έχουν κάνει χιλιάδες φορές στο παρελθόν κατέβηκαν στο οδόστρωμα της οδού Αριστοτέλους. Περιττό να θυμίσουμε, ότι δεν πρόκειται περί κεντρικού δρόμου ενώ η ΠΟΕΔΗΝ πάντοτε μεριμνά για την ελάχιστη δυνατή επιβάρυνση της κυκλοφορίας στα πλαίσια των συγκεντρώσεων της.
Κανείς μας δεν έχει την ψευδαίσθηση, ότι ο χρόνος κατά τον οποίο διέρρευσε το εν λόγω έγγραφο, που εστάλη στην Εισαγγελία κάθε άλλο παρά τυχαίος είναι, αφού συμπίπτει με τις κινητοποιήσεις που πραγματοποίησε χθες η ΠΟΕΔΗΝ και άλλοι Συνδικαλιστικοί Φορείς. Εξάλλου αφήνεται να εννοηθεί ότι είναι προπομπός για άλλες διώξεις, που θα λάβουν χώρα στο μέλλον. \
Καταλαβαίνουμε τον πανικό οποιασδήποτε Κυβέρνησης μπροστά τις δίκαιες εργατικές διεκδικήσεις. Καταλαβαίνουμε επίσης, ότι είναι εύλογο να αναζητούνται εξιλαστήρια θύματα, μέσω των οποίων επιχειρείται να τρομοκρατηθεί το συντεταγμένο συνδικαλιστικό κίνημα και να αναχαιτισθεί οποιαδήποτε αντίδραση. Ας καταλάβουν, ωστόσο, και εκείνοι, που κυβερνούν διαχρονικά αυτή την χώρα, ότι μετά από τόσα χρόνια σκληρών μνημονίων και εργασιακών αγώνων για την διάσωση της εργασιακής μας υπόστασης και αξιοπρέπειας,
ΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ
Είναι και θα συνεχίσουν να είναι παρόντες σε κάθε δίκαιο εργασιακό αγώνα, όπως είναι καθημερινά παρόντες στην μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την ανακούφιση των ασθενών από τις συνέπειες του κορωνοϊού

Α.Δ.Ε.Δ.Υ.: «Διότι δεν συνεμορφώθη προς ταςυποδείξεις»
«Με αφορμή τη δίωξη στον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Αυταρχισμός και αστυνομοκρατία μέχρι τέλους! Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος της Κυβέρνησης της Ν. Δημοκρατίας δεν έχει τέλος. Στο πλαίσιο του αντιδημοκρατικού νόμου, που ψήφισε τον περασμένο χρόνο στη Βουλή, ασκήθηκε ποινική δίωξη στον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο «διότι δε συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις» του ειδικού διαμεσολαβητή της ΕΛΑΣ, κατά την κινητοποίηση που έκανε η ΠΟΕΔΗΝ στις 30 Σεπτεμβρίου 2020 στο Υπουργείου Υγείας, διεκδικώντας προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων, μονιμοποίηση των επικουρικών κλπ.
Η δίωξη αυτή, που είναι η πρώτη για τις διαδηλώσεις, με τον νέο νόμο, δείχνει την κατεύθυνση της πολιτικής της Κυβέρνηση της Ν.Δ. που συνοψίζεται στο δόγμα: όποιοι δεν «συμμορφώνονται» θα διώκονται και θα «εξοντώνονται». Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει την πλήρη στήριξή της στον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, στο πρόσωπο του οποίου διώκεται όλο το συνδικαλιστικό κίνημα και δηλώνει πως δεν θα επιτρέψει να περάσουν: ο αυταρχισμός, η αστυνομοκρατία και η τρομοκρατία στη δράση των συνδικάτων.
Απαιτούμε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ να σταματήσει η δίωξη για τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
»

Share.

Comments are closed.