Η Sanofi θα βοηθήσει την Pfizer στην παραγωγή 100 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου για την Covid-19

0

Η γαλλική φαρμακευτική εταιρεία Sanofi θα βοηθήσει την κοινοπραξία Pfizer/BioNTech παράγοντας περισσότερες από 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου για τη νόσο Covid-19 που έχουν αναπτύξει οι ανταγωνιστές της, μέχρι τα τέλη του έτους.
Τα εμβόλια αυτά προορίζονται για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανέφερε ο γενικός διευθυντής του γαλλικού κολοσσού, Πολ Χάντσον, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Figaro».
Υπενθυμίζουμε ότι η Sanofi συνεργάζεται με τη βρετανική GlaxoSmithKline για την ανάπτυξη δύο εμβολίων, όμως το σχέδιό της καθυστερεί και δεν αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά πριν από τα τέλη του 2021.
Αναμένοντας τα αποτελέσματα, η γαλλική κυβέρνηση την προέτρεψε να θέσει στη διάθεση άλλων εταιρειών τις αλυσίδες παραγωγής της, ώστε να αυξηθεί η ποσότητα των εμβολίων που χρησιμοποιούνται ήδη.
Ο Χάντσον είπε ότι η γαλλική εταιρεία αποφάσισε να προσεγγίσει την Pfizer «ώστε να βοηθήσει από τώρα», προσθέτοντας ότι έχει ήδη επιτευχθεί συμφωνία με την αμερικανική εταιρεία.

  • Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη του Paul Hudson στους δημοσιογράφους Cécile Crouzelκαι Tristan Vey της γαλλικής εφημερίδας Figaro με τίτλο «Paul Hudson: Sanofi va aider à produire plus de 100 millions de doses du vaccin Pfizer-BioNTech d’ici la fin de l’année», στα γαλλικά, πατώντας ΕΔΩ
Share.

Comments are closed.