Γιάννης Μαγκριώτης: Πως μια μεγάλη είδηση από τα ΜΜΕ μπορεί να γίνει ασήμαντη, και το αντίστροφο.

0

Ο πρώην Πρωθυπουργός και νυν Βουλευτής της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, έχει μια συνέντευξη χθες στην εφημερίδα “Καθημερινή”, στην οποία ουσιαστικά καταγγέλλει την εξωτερική πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη, σε ένα βαθμό και την οικονομική.
Διαφωνεί ριζικά με τον διάλογο που ξεκινάει αύριο η κυβέρνηση με την Τουρκία, όπως διαφωνεί και με την πολιτική απέναντι στην Βόρεια Μακεδονία. Τονίζει μάλιστα με έμφαση ότι δεν θα ψηφίσει τα τρία νομοσχέδια, που θα φέρει η κυβέρνηση στην βουλή, σε εφαρμογή της Συφωνίας των Πρεσπών.
Βέβαια δεν πέφτει η κυβέρνηση, όπως του πατέρα Μητσοτάκη, αφού θα τα ψηφίσει τουλάχιστον η αξιωματική αντιπολίτευση.
Υπάρχουν όμως δύο αξιοπερίεργα γεγονότα:
1. Ο Βαγγέλης Βενιζέλος σε προχθεσινή του συνέντευξη με αφορμή την έναρξη του Ελληνοτουρκικού διαλόγου τονίζει ότι: «Είχε δώσει εντολή, ως υπουργός Εξωτερικών, στον Έλληνα διαπραγματευτή να διευρύνει το πεδίο του διαλόγου και εκτός από τα θέματα της υφαλοκρηπίδας, να θέσει και θέματα χωρικών υδάτων και μάλιστα όχι μόνο στο Αιγαίο, αλλά και στην Ανατολική Μεσόγειο».

Συζήτηση για τα χωρικά ύδατα αυτόματα σημαίνει και συζήτηση για τον εναέριο χώρο.
Δηλαδή το εύρος των θεμάτων ήταν πολύ πιο μεγάλο από αυτό που θέτει η σημερινή κυβέρνηση και όλα τα κόμματα, στον αυριανό διάλογο.
Δηλαδή ο Αντώνης Σαμαράς ως πρωθυπουργός συζητούσε πολλά περισσότερα θέματα με την Άγκυρα, από ότι επιτρέπει ως βουλευτής της ΝΔ, στην σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ.
2. Τα θέματα που θέτει στην σημερινή συνέντευξή του ο πρώην Πρωθυπουργός, λογικά σε μια χώρα του ανεπτυγμένου δυτικού κόσμου, θα έπρεπε να είναι πρώτο θέμα και για πολλές ημέρες και φυσικά με προβολή της κρίσης που θα προκληθεί στην κυβερνητική πλειοψηφία.
Τίποτα δεν είδαμε από αυτά, η είδηση χάθηκε στην μέση των δελτίων ειδήσεων των καναλιών και στα χαμηλά των περισσότερων ενημερωτικών site, και φυσικά χωρίς κανένα σχολιασμό.
Δηλαδή, σαν να έπεσε χιόνι στην Φλώρινα ή στο Νευροκόπι της Δράμας να έπεσε κάτω από το μηδέν η θερμοκρασία.
Θυμήθηκα ένα φίλο δημοσιογράφο, μεγάλης αθηναϊκής εφημερίδας, που μου έλεγε πριν χρόνια, ότι αν μια είδηση, όσο σημαντική και αν είναι, δεν την γράψει το “Κυριακάτικο Βήμα” και δεν την παίξει το δελτίο των οκτώ του Mega, δεν είναι είδηση, και το αντίστροφο βέβαια.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης σχολίασαν καυστικά την συνέντευξη Σαμαρά και την κυβέρνηση, κατά περίεργο τρόπο η κυβέρνηση δεν έκανε κανένα σχολιασμό.
Ωραία λειτουργία της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας έχουμε.

* Ο Γιάννης Μαγκριώτης είναι πρώην υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Κίνησης «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ»

Πατήστε και δείτε όλα τα 213 προηγούμενα άρθρα του Γιάννη Μαγκριώτη

Share.

Comments are closed.