Μάρθα Βασκαντήρα: «ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ» – 51 ξεχωριστά ποιήματα

0

Ο «ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ» είναι μία θαυμάσια ποιητική συλλογή της Μάρθας Βασκαντήρα, που μας γεμίζει ξεχωριστά συναισθήματα! Μέσα από τον έξοχο ποιητικό της λόγο βγάζει όλα τα υπέροχα κομμάτια του εαυτού της με ευαισθησία και ανθρωπιά, αγγίζοντας τις καρδιές μας!
Οι στίχοι της προσεγμένοι αποπνέουν ρομαντισμό και τρυφερότητα, έχοντας την ιδιαιτερότητα ενός σπάνιου ανθρώπου που την καθιστά μοναδική!
Η ποιητική συλλογή «ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ» περιλαμβάνει 51 ποιήματα εκ των οποίων τα περισσότερα είναι γραμμένα σε ελεύθερο στίχο, λιγότερα με ρίμα  και μεταξύ αυτών υπάρχουν και κάποιοι θεατρικοί μονόλογοι.
Τα ποιήματα αυτά πραγματεύονται το κοινωνικό γίγνεσθαι στο σήμερα, στο χθες αλλά και στο αύριο. Κατακρίνουν την κοινωνική αδικία, την ανελευθερία, την προσπάθεια εξαφάνισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και του ύψιστου ιδεώδους που ακούει στο όνομα Ειρήνη.
Στη συλλογή αυτή εμπεριέχονται επίσης και αρκετά ποιήματα που αφορούν τις ερωτικές,  αλλά και  τις υπαρξιακές ανησυχίες του ανθρώπου μέσα στην πορεία της ζωής.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
Η Μάρθα Βασκαντήρα γεννήθηκε το 1977 στην Πάτρα όπου και  διαμένει μέχρι σήμερα και εργάζεται στον τομέα του τραγουδιού!

Έχει σπουδάσει φιλολογία και φιλοσοφία, είναι απόφοιτος της δραματικής σχόλης ‘’Ίασμος’’ του Βασίλη Διαμαντόπουλου στην Αθήνα και έχει παρακολουθήσει μαθήματα υποκριτικής στο θέατρο ‘’Λιθογραφείον’’ στην Πάτρα!
Έχει λάβει μέρος σε θεατρικές παραστάσεις ,τηλεοπτικά σήριαλ και τηλεοπτικές εκπομπές.
Έχει βραβευτεί σε διαγωνισμούς, θεάτρου, τραγουδιού και ποίησης.
Είναι μέλος της « Ένωσης Λογοτεχνών νοτιοδυτικής Ελλάδος»,  όπου και διατέλεσε Γενική Γραμματέας κατά την περίοδο 2009-2012,της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών’’  και του οργανισμού ‘’Νέων καλλιτεχνών’’ της Πάτρας.  
Ποιήματά της έχουν δραματοποιηθεί από θεατρικές ομάδες και έχουν παρουσιαστεί στο ‘’Θέατρο Τέχνης ‘’ του Καρόλου Κουν  στην Αθήνα.

Έργα της είναι:
«Οι Νεανικοί μου Στοχασμοί» από τις εκδόσεις (Περί Τεχνών),
Γραφής Έργα (συλλογική έκδοση, εκδόσεις Ωρίωνας),
Καλή σας Νύχτα (εκδόσεις  Γαβριηλίδη),
Απολογισμός( προσωπική έκδοση-εκτυπώσεις Πέτρος Κούλης).
Τον Δεκέμβριο του 2017 εξέδωσε το πρώτο της παραμύθι με τίτλο «Ντάλια το έξυπνο ψάρι που σώζει το βυθό» από τις εκδόσεις (Πέτρος Κούλης) το οποίο και δραματοποιήθηκε από μαθητές δημοτικών σχολείων στο θέατρο του «Παμμικρασιατικού» στη Πάτρα.
Τον Δεκέμβριο του 2019 εξέδωσε το παραπάνω παραμύθι με τίτλο «Ο Άγιος Βασίλης των πάγων» και αυτό από τις εκδόσεις (Πέτρος Κούλης) στην Πάτρα.
Τον Ιούνιο του  2020 ανέλαβε την  Συγγραφή του θεατρικού έργου «Tango Deseos» και σκηνοθέτησε  τη παράσταση  για την σχολή χορού Εμμέλεια,«Tango».
Για το ποίημα της «Αφανισμός» εις μνήμην της σφαγής  των Ποντίων και για τα 25 χρόνια προσφοράς της στον Πολιτισμό  βραβεύτηκε από τον «Φάρο  Έλληνοουκρανικής  φιλίας».
Δυο ποιήματα της έχουν δημοσιευθεί στο Λογοτεχνικό ημερολόγιο 2021 από τις εκδόσεις ‘’Κέφαλος’’
Είναι μέλος του σχήματος «Μουσικές διαδρομές της Πάτρας». Έχει γράψει τους στίχους σε πέντε τραγούδια, το τελευταίο με τίτλο: «Αλγέρι» σε μουσική του Χάρη Πετμεζά.

Το έργο διατίθεται από τις Εκδόσεις “Κούρος”
Πειραιώς 8 – Αθήνα
Τηλ.: 210 52 40 424693 22 14 777
Email: [email protected]
Αποστολές σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Share.

Comments are closed.