Νίκος Φασφαλής: Παραίτηση Αξιοπρέπειας – Εφαλτήριο για αγώνα αποκατάστασης του θεσμού

0

Με ανακοίνωσή του ο πρώην αιρετός του ΚΥΣΠΕ, Νίκος Φασφαλής, με την παράταξη της Δημοκρατικής Συνεργασίας (ΔΗΣΥ), της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ), ενημερώνει τους συναδέλφους του  και εκθέτει τους λόγους της παραίτησής του από  αιρετός του ΚΥΣΠΕ συμμορφούμενος με τις αποφάσεις του κλάδου αλλά και την βούληση των συναδέλφων  του, δεδομένου ότι στις εκλογές αυτές συμμετείχε μόνο το 5% του συνόλου των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Ο Νίκος Φασφαλής κλείνει την ανακοίνωση του με την διαβεβαίωση ότι: «Η παραίτησή μου από τη σύνθεση του ΚΥΣΠΕ δεν σημαίνει, σε καμιά περίπτωση, ότι θα σταματήσω να αγωνίζομαι μέχρι τέλους για την αποκατάσταση της δημοκρατικής τάξης στα υπηρεσιακά συμβούλια με την επάνοδο των Αιρετών και θα ηγηθώ ενός ανυποχώρητου αγώνα για την αποκατάσταση του θεσμού του Αιρετού που πλήττεται από την κυβέρνηση της Ν.Δ.
Δύναμή μου η δική σας εμπιστοσύνη και στήριξη!»

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Φασφαλή
«Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Ολοκληρώνεται σήμερα, με την κατάθεση της παραίτησής μου, άλλη μια  θητεία μου στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μια θητεία στην οποία εσείς με εκλέξατε Αιρετό εκπρόσωπό σας στις εκλογές  του Νοεμβρίου του 2018 όπως και στις εκλογές του 2016. Εκλογές στις οποίες πήραν μέρος περισσότεροι από 80.000 εκπαιδευτικοί της ΠΕ και το ποσοστό συμμετοχής ξεπέρασε το 95%.
Όλα αυτά τα χρόνια προσπάθησα να είμαι αντάξιος της εμπιστοσύνης σας και λειτούργησα ως Αιρετός εκπρόσωπος όλων σας, χωρίς καμία απολύτως διάκριση!
Σήμερα προσήλθα στο Υπουργείο Παιδείας πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ για ένα και μόνο λόγο, για να υποβάλλω την παραίτησή μου από το ΚΥΣΠΕ, το οποίο συγκρότησε η Υπουργός Παιδείας για τη διετία 2021-22, μετά τις εκλογές της 7ης του Νοέμβρη 2020 στις οποίες συμμετείχε μόνο το 5% των συναδέλφων!
Παρά την απόσυρση των υποψηφιοτήτων μας, το Υπουργείο προχώρησε στη διενέργεια εκλογών, με αποτέλεσμα την αντίδραση των συναδέλφων και την αποχή τους που έφτασε στο 95%.
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας προχώρησε έτσι, στην ολοκλήρωση του  Σχεδίου, το οποίο άρχισε από το καλοκαίρι με τις “επιλογές” προσωρινών Διευθυντών Εκπαίδευσης, όπως σας αποκάλυψα με ανακοίνωσή μου, έχοντας ως τελικό στόχο την κατάργηση των Αιρετών και την αντικατάστασή τους με διορισμένα μέλη, με δοτούς, κομματικούς φίλους.
Στην εκατόχρονη ιστορία του θεσμού δεν υπάρχουν άλλα τέτοια παραδείγματα παρά μόνο στις πιο ανώμαλες και πιο σκοτεινές εποχές της σύγχρονης ιστορίας της πατρίδας μας. Το 1936 και το 1967, τότε μόνο είχαμε διορισμένους αιρετούς.
Υπέβαλα την παραίτησή μου αφενός μεν σεβόμενος τη βούλησή σας που σε ποσοστό 95% έστρεψε την πλάτη στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης της Ν.Δ. και στην αδιαλλαξία της Υπουργού, αφετέρου δε σεβόμενος τους αξιακούς μου κώδικες και την προσωπική μου διαδρομή. Σε όποιες θέσεις υπηρέτησα, είτε ως Αιρετός του ΚΥΣΠΕ, είτε του ΠΥΣΠΕ, είτε ως Γ. Γραμματέας της ΔΟΕ, είτε ως Πρόεδρος του Συλλόγου, είχα πάντα την τιμή να έχω τη δική σας στήριξη μέσα από την καθολική ψηφοφορία.
Ποτέ δεν υπήρξα διορισμένος.
Η παραίτησή μου από τη σύνθεση του ΚΥΣΠΕ δεν σημαίνει, σε καμιά περίπτωση, ότι θα σταματήσω να αγωνίζομαι μέχρι τέλους για την αποκατάσταση της δημοκρατικής τάξης στα υπηρεσιακά συμβούλια με την επάνοδο των Αιρετών και θα ηγηθώ ενός ανυποχώρητου αγώνα για την αποκατάσταση του θεσμού του Αιρετού που πλήττεται από την κυβέρνηση της Ν.Δ.
Δύναμή μου η δική σας εμπιστοσύνη και στήριξη!
Θα είμαι μαζί σας, θα είμαι ο Αιρετός σας, θα σας ενημερώνω για όλα τα θέματα των υπηρεσιακών μεταβολών ξεσκεπάζοντας το αντιδημοκρατικό πέπλο αδιαφάνειας, αναξιοκρατίας και αυταρχισμού που θέλει να επιβάλει η Κυβέρνηση αν προχωρήσει με τους δοτούς στη θέση των εκλεγμένων από σας!
Με αγωνιστικούς και συναδελφικούς  χαιρετισμούς,
Νίκος Φασφαλής
»

Share.

Comments are closed.