Ι.Π. Μεσολογγίου: Η πολύτιμος συνεργάτης η Εκκλησία στις εκδηλώσεις του 2021

0

Με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας  κ. Κοσμά συναντήθηκε σήμερα ο συνοδευόμενος από συνεργάτες του.
Σε αυτή της συνάντηση είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Κοσμά σχετικά με το πρόγραμμα επετειακών εκδηλώσεων του 2021.
Σε ένα εγκάρδιο κλίμα τα κοινά ενδιαφέροντα των δύο πλευρών αναλύθηκαν επί μακρόν με την συμμετοχή του Πρωτοσύγκελου της Ι.Μ. π. Επιφάνειου, του προέδρου του Πνευματικού Κέντρου Μεσολογγίου Γιώργου Σωτηρακόπουλου και του μέλους της Επιτροπής «Ιερά Πόλις Μεσολογγίου – Επανάσταση Αυτοθυσία», καθηγητή Νίκου Ζαχαριά.
Ο Κ. Λύρος παρουσίασε σε γενικές γραμμές όσα ετοιμάζονται για φέτος και υπογράμμισε την βούληση του Δήμου και της Επιτροπής να δοθεί η δέουσα βαρύτητα λόγω και των 200 ετών από την και των συμβολισμών που παρουσιάζει η χρονιά που διανύουμε. Επίσης τόνισε προς τον Μητροπολίτη πως σε αυτό τον σχεδιασμό θεωρεί την Εκκλησία και την τοπική μας Μητρόπολη όχι μόνο σύμμαχο, αλλά πολύτιμο συνεργάτη που θα έχει ιδιαίτερη θέση στους εορτασμούς. Άλλωστε Επανάσταση και Εκκλησία είναι έννοιες συνυφασμένες και αυτό έχει ληφθεί υπόψη στους σχεδιασμούς.
Κατόπιν από τον Δήμαρχο, αλλά και τους δύο συνεργάτες του Γ. Σωτηρακόπουλο και Ν. Ζαχαριά παρουσιάστηκαν αρκετές από τις που έχουν αποφασιστεί μέχρι τώρα, πάντα βέβαια με τις αιρέσεις που προκύπτουν από την επιδημία του .
Από την πλευρά τους ο Μητροπολίτης και ο Πρωτοσύγκελος άκουσαν με ιδιαίτερη προσοχή τους σχεδιασμούς για το 2021, αλλά και τις γενικότερες σκέψεις της Δημοτικής Αρχής για την τόνωση του θρησκευτικού τουρισμού και την ανάγκη διαφύλαξης των θρησκευτικών κειμηλίων και την περαιτέρω αξιοποίησή τους στο μέλλον. Ενημέρωσαν δε ότι για φέτος έχει προγραμματιστεί η παρουσία του Αρχιεπισκόπου και των δώδεκα μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου στις , εφόσον όλα πάνε καλά με την επιδημία και τελεστούν οι Γιορτές.

Μεσολόγγι, Εκκλησία , Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας  , Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου , Κώστας Λύρος , κήρυξη Επανάστασης , εκδηλώσεις , Covid, Γιορτές Εξόδου

Share.

Comments are closed.