Καλημέρα με πρόσωπα και γεγονότα της Μεσσηνίας – Σαν σήμερα……13 Ιανουαρίου 2011. Ο ακαδημαϊκός, Απόστολος Γεωργιάδης γίνεται ο νέος πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών

0

Επιμέλεια: Τάσος Αποστολόπουλος
Σαν σήμερα, στις 13 Ιανουαρίου 2011, ο ακαδημαϊκός, Απόστολος Γεωργιάδης γίνεται ο νέος πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών.
Ο Απόστολος Γεωργιάδης γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1935 και σπούδασε νομικά στο πανεπιστήμιο Αθηνών ολοκληρώνοντας στη συνέχεια τις σπουδές του στη Γερμανία. Το 1962 ανακηρύχτηκε διδάκτωρ της νομικής σχολής του Μονάχου και έπειτα υφηγητής, ενώ το 1972 εξελέγη καθηγητής του αστικού δικαίου. Το 1976 εξελέγη τακτικός καθηγητής του αστικού δικαίου στη νομική σχολή του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα με την ακαδημαϊκή του καριέρα ασκεί δικηγορία έχοντας διατελέσει νομικός σύμβουλος τραπεζών και διοικητής της Εθνικής κτηματικής τράπεζας της Ελλάδος.
Το 2000 εξελέγη τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών. Τον Δεκέμβριο του 2009 εξελέγη αντιπρόεδρος της Ακαδημίας για το έτος 2010.
Έχει εκδώσει πλείστα νομικά βιβλία αστικού περιεχομένου μεταξύ των οποίων Γενικές Aρχές Aστικού Δικαίου, (Kομοτηνή-Aθήνα, 2002) κ.α. ενώ αρκετά από τα βιβλία του διδάσκονται στο πανεπιστήμιο. Σήμερα είναι ομότιμος καθηγητής αστικού δικαίου στο ΕΚΠΑ.

Share.

Comments are closed.