Γιατί δεν μπορεί να ανοίξει μόνο η Γ’ Λυκείου, αλλά ολόκληρο το Λύκειο

0

Αυτό το διάστημα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι συζητήσεις ανάμεσα στους λοιμωξιολόγους, το Υπουργείο Παιδείας, και την κυβέρνηση, για το ζήτημα της επαναλειτουργίας της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Έτσι μετά το άνοιγμα Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων, το ενδιαφέρον εστιάζεται στο άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπάρχει για τους μαθητές της Γ Λυκείου, οι οποίοι είναι στο στάδιο της προετοιμασίας τους για τις πανελλαδικές εξετάσεις.
Σύμφωνα με όσα ακούγονται μέχρι τώρα η κρίσιμη απόφαση για τη Δευτεροβάθμια θα ληφθεί την ερχόμενη Παρασκευή.
Μέχρι τώρα ένα από τα σενάρια που έχει πέσει στο τραπέζι είναι να ανοίξει μόνο η Γ’ Λυκείου κάτι που εμείς θεωρούμε εντελώς αδύνατο και μάλιστα το έχουμε γράψει και στο παρελθόν.
Γιατί δεν μπορεί να υλοποιηθεί αυτό το σενάριο; 
Το σενάριο αυτό δεν μπορεί να υλοποιηθεί γιατί οι καθηγητές που διδάσκουν στη Γ’ Λυκείου ταυτόχρονα διδάσκουν και στις άλλες δύο τάξεις την Α’ και τη Β’ Λυκείου. Εάν λοιπόν επιστρέψουν οι μαθητές της Γ’ Λυκείου στη δια ζώσης διδασκαλίας θα πρέπει οι άνθρωποι αυτοί να επιστρέψουν στο σχολείο για να κάνουν μάθημα τους μαθητές της Γ Λυκείου, που θα βρίσκονται στο σχολείο. Παράλληλα όμως θα πρέπει να γίνεται μάθημα και στις τάξεις Α’ και Β’ Λυκείου με τηλεκπαίδευση. Θα πρέπει δηλαδή οι άνθρωποι αυτοί την πρώτη ώρα, για παράδειγμα, να βρίσκονται στο Λύκειο για να διδάξουν στην Γ’ Λυκείου και την επόμενη ώρα που θα πρέπει να διδάξουν στην Α’ Λυκείου να πάνε στο σπίτι τους και να κάνουν τηλεκπαίδευση, πράγμα αδύνατο.
Στόχος του υπουργείου Παιδείας παραμένει το προσεκτικό άνοιγμα όλων των τάξεων τόσο του Γυμνασίου όσο και του Λυκείου, με προτεραιότητα στο Λύκειο. Με δεδομένα τα παραπάνω η ηγεσία του υπ. Παιδείας προκρίνει την επαναλειτουργία και των τριών τάξεων του λυκείου, όταν η επιτροπή των λοιμωξιολόγων δώσει τη συγκατάθεσή τους.

Share.

Comments are closed.