Στρατιωτική θητεία: 12μηνο για όλους από τον Μάιο – Ποιες οι εξαιρέσεις

0

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας προωθεί τις αλλαγές που είχε προγραμματίσει σχετικά με τη στρατιωτική θητεία. Pλέον όλοι οι στρατεύσιμοι θα υπηρετούν 12 μήνες, δηλαδή τρεις μήνες περισσότερο από ότι είναι σήμερα, ανεξάρτητα αν κατατάσσονται στο Πολεμικό Ναυτικό, είτε στην Πολεμική Αεροπορία, είτε στον Στρατό Ξηράς
Ο λόγος της αύξησης της στρατιωτικής θητείας, σύμφωνα με το ΥΠΕΘΑ, είναι για να καλυφθούν οι επείγουσες ανάγκες στελέχωσης των στρατιωτικών μονάδων στο υψηλότερο δυνατό ποσοστό. Βάσει του νέου σχεδιασμού, το πιθανότερο σενάριο είναι το 12μηνο να ξεκινήσει να εφαρμόζεται από τη Γ’ ΕΣΣΟ του προσεχούς Μαΐου.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», η θητεία σε όλα τα Όπλα θα έχει διάρκεια 12 μηνών, ωστόσο υπάρχει πρόβλεψη να παραμείνει στους 9 μήνες για όσους επιλέξουν να υπηρετήσουν τη θητεία τους στα σύνορα, στον Έβρο ή στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Στόχος είναι να δοθεί ένα κίνητρο στους νεοσύλλεκτους προκειμένου να επανδρώσουν τις μονάδες στα σύνορα και να υπηρετήσουν τρεις μήνες λιγότερο.
Στόχος είναι να αυξηθεί το έμψυχο δυναμικά στις Ένοπλες Δυνάμεις φτάνοντας τις 133.000. Επιδίωξη είναι να αυξηθεί η «οροφή» του προσωπικού στον Στρατό Ξηράς από 68.300 μάχιμα στελέχη και φαντάρους σε 93.500.
Επίσης εκτός της αύξησης της στρατιωτικής θητείας κατά 3 μήνες, το σχέδιο του Υπουργείου Άμυνας περιλαμβάνει προσλήψεις 2.600 ΕΠΟΠ.
Την ίδια στιγμή, στο ΥΠΕΘΑ ετοιμάζουν και ρύθμιση για τους περίπου 23.000 ανυπότακτους. Πρόκειται για αυτούς που σπουδάζουν ή εργάζονται στο εξωτερικό και δεν επιθυμούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα, καθώς θα πρέπει να καταταγούν.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner