Πρόεδρος Φαρμακοβιομηχάνων: Μη εφικτή η πρόταση Τσίπρα για παραγωγή εμβολίου στην Ελλάδα

0

Στις δυσκολίες παραγωγής ενός εμβολίου κατά του Κορονοϊού στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας Θεόδωρος Τρύφων.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση του είχε την Παρασκευή με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας πρότεινε να αναλάβει η Ελλάδα πρωτοβουλία σε ευρωπαϊκό επίπεδο και «να ζητήσει η ΕΕ να εξασφαλίσει τις πατέντες από τις φαρμακευτικές εταιρείες και να δώσει τη δυνατότητα σε κάθε κράτος-μέλος να τις διαχειριστεί με τις εγχώριες δυνάμεις φαρμακοβιομηχανίας, ώστε να παρασκευαστούν άμεσα, γρήγορα, μαζικά οι απαραίτητες δόσεις ώστε να εμβολιαστεί ο πληθυσμός σε κάθε χώρα της ΕΕ»
Μιλώντας στην εκπομπή  του Action24, BrainStorming και τους δημοσιογράφους Σταμάτη Ζαχαρό και Κατερίνα Δούκα, ο κ. Τρύφων εξήγησε ότι η πρόταση για παραγωγή εμβολίων στην Ελλάδα άμεσα, είναι μη εφικτή. Είπε συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας: «Η διαδικασία όπου κάποιος μπορεί να εμπλακεί και να παράξει εμβόλια, τα οποία θα έρθουν από τρίτους, είναι μια πολύ χρονοβόρα. Το βασικό κομμάτι είναι η πρώτη ύλη, και την πρώτη ύλη την έχει μόνο η εταιρία που είναι παραγωγός. Δηλαδή και την πατέντα να δώσει και τη φόρμουλα, το θέμα είναι ποιος θα έχει την πρώτη ύλη. Άρα αν πάρουμε την πρώτη ύλη τώρα θέλουμε τουλάχιστον 8 με 10 μήνες για την επόμενη διαδικασία και ίσως και παραπάνω, διότι χρειάζονται κάποια εξειδικευμένα μηχανήματα, τα οποία είναι πολύ πιθανό με τη ζήτηση που υπάρχει τώρα να μην υπάρχουν. Νομίζω λοιπόν πως είναι κάτι που δεν θα υπάρξει λύση μέσα στην Ελλάδα».

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner