ΝίκηΚεραμέως: Το Λύκειο Θα ανοίξει όλο μαζί – Δεν μπορεί να ανοίξει μόνο η Γ΄Λυκείου

0

Πολύ λιγότερο από ένα εικοσιτετράωρο έχει μείνει για το άνοιγμα των  Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων αύριο Δευτέρα 11 Ιανουαρίου. Την ίδια ώρα Υπουργείο Παιδείας και λοιμωξιολόγοι προσπαθούν να λύσουν την εξίσωση για την επαναλειτουργία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,  μία εξίσωση της οποίας η λύση είναι αρκετά σύνθετη.
Πάντως η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως,  μιλώντας σήμερα  το πρωί στον ΣΚΑΪ  και την εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά, τόνισε ότι «Είμαστε απόλυτα έτοιμοι». Επιπλέον επισήμανε ότι «το άνοιγμα της Γ’ Λυκείου αποτελεί προτεραιότητα μας και το θέτουμε μετ’ επιτάσεως. Μειώσαμε την ύλη για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα αφουγκραζόμενοι την αναστάτωση που επικρατεί. Η τηλεκπαίδευση συνεχίζεται». «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχουμε ειδική μέριμνα για την Γ’ Λυκείου», συμπλήρωσε η υπουργός Παιδείας.
Ερωτηθείσα δε για το πότε προβλέπεται το άνοιγμα των Λυκείων, τόνισε ότι οι εκπαιδευτικοί που είναι στην Γ’ Λυκείου είναι ταυτόχρονα και στην Α’ και Β’, άρα δε μπορούν να είναι ταυτόχρονα και δια ζώσης και εξ αποστάσεως. Αυτό είναι ένα θέμα που θα εξεταστεί προτού αποφασιστεί το άνοιγμα.
«Η εκπαιδευτική κοινότητα συνέβαλε καθοριστικά για να έχουμε τόσο καλή τήρηση των μέτρων», είπε η υπουργός και υπενθύμισε πως «η μάσκα είναι υποχρεωτική για τα παιδιά από 4 ετών και άνω».
Για τη μετακίνηση των γονέων και κηδεμόνων θα αποστέλλεται SMS με κωδικό 4 στο 13033.
Παράλληλα, έχει ανοίξει ειδική πλατφόρμα εγγραφής των εκπαιδευτικών για να κάνουν τεστ covid. 
«Πηγαίνουμε βήμα-βήμα, πάντα ακούγοντας τις εισηγήσεις των ειδικών. Οι ειδικοί έως τώρα μας έχουν δώσει πράσινο φως για νηπιαγωγεία, δημοτικά και βρεφονηπιακούς σταθμούς», είπε η κα Κεραμέως τονίζοντας ότι εξετάζουν συνεχώς τα επιδημιολογικά στοιχεία. 
Υπενθυμίζεται ότι από την Παρασκευή πραγματοποιούν τηλεκπαίδευση όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια

Share.

Comments are closed.