Μάκης Γιομπαζολιάς*: Το τρίτο κύμα

0

Δεν είναι μόνο οι εξουσιαστές, οι ιερωμένοι, οι “λουσάτοι επώνυμοι” και άλλοι, που δεν προσέχουν όσο πρέπει για τον covid 19, δίνοντας κάκιστα παραδείγματα.
Είμαστε και πολλοί από εμάς, τους απλούς πολίτες, που καταχεριάζουμε δικαίως τους “απρόσεκτους”, αλλά συμπεριφερόμαστε σαν το κακό να αφορά όλους τους άλλους εκτός από εμάς. Και μην μου πείτε όχι, με αυτά που βλέπουμε καθημερινά.
Λοιπόν, το λεγόμενο τρίτο κύμα της πανδημίας μάλλον θα έρθει, τέλη Γενάρη με μέσα Φλεβάρη. Όπως είχε έρθει και στην φονική πανδημία του 1918-19, “αντίγραφο της οποίας είναι η τωρινή.
Όχι μόνο γιατί η περιπόθητη “ανοσία της αγέλης” δεν έχει και δεν θα έχει συμβεί μέχρι τότε. Όχι μόνο γιατί τα εμβόλια θέλουν καιρό ακόμη για να κάνουν την δουλειά τους. Όχι μόνο γιατί είναι χειμώνας, που διευκολύνει την διασπορά. Όχι μόνο γιατί περάσαμε τις χαλαρωτικές Γιορτές των συνωστισμών. Αλλά και γιατί δείξαμε και δείχνουμε, πολλοί από εμάς, την παραπάνω ανέμελη συμπεριφορά. Να τα λέμε όλα ε..?
Ελπίδα και ευχή όλων μας είναι, αυτό το μάλλον αναπόδραστο τρίτο κύμα να είναι ηπιότερο από το βαρύτατο δεύτερο, που καταλαγιάζει σιγά σιγά. Ακριβώς όπως είχε συμβεί και πριν από 100 χρόνια.
Αλλά εκτός από τις ευχές, χρειάζεται και η προσοχή όλων μας στα δέοντα, τώρα που είμαστε πια όλοι ενημερωμένοι ή έστω υποψιασμένοι. Και οι κυβερνώντες να πάψουν να παλινωδούν. Και οι αντιπολιτευόμενοι να πάψουν να υπερβάλουν. Και οι ιερωμένοι να φοβηθούν τον Θεό. Και οι “λουσάτοι” να κάνουν στην άκρη. Και εμείς οι πολλοί να πάρουμε τις ζωές μας πίσω και να μην περιμένουμε να μας τις χαρίσουν.

* Ο Μάκης Γιομπαζολιάς είναι δημοσιογράφος και νομικός, εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος Αττικής και μέλος του ρεύματος πολιτικής σκέψης και δράσης ΑΚΤΙΔΑ

Πατήστε και δείτε τα προηγούμενα 45 άρθρα του Μάκη Γιομπαζολιά

Share.

Comments are closed.