Η Σοσιαλιστική Διεθνής καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκε η Δημοκρατία στις ΗΠΑ

0

Με ανακοίνωσή της η Σοσιαλιστική Διεθνής καταδικάζει την επίθεση που έγινε από οπαδούς του Τραμπ στο Καπιτώλιο των Ηνωμένων Πολιτειών την περασμένη Τετάρτη 6 Ιανουαρίου. 
«Είναι απίστευτο ότι, είναι ο ίδιος ο Πρόεδρος που ενθάρρυνε τον όχλο να επιτεθεί στην έδρα του Αμερικανικού Κοινοβουλίου την ώρα που συζητιόταν η επικύρωση του αποτελέσματος των εκλογών του Νοεμβρίου. Αυτή η πρόκληση από τον Πρόεδρο Τραμπ, που ακολουθήθηκε από μερικά υψηλόβαθμα στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, ήρθε μετά από δυο μήνες προσπαθειών αμφισβήτησης των αποτελεσμάτων των ελεύθερων και δίκαιων εκλογών που έδωσαν μια μεγάλη νίκη στον αντίπαλό του, Τζο Μπάιντεν.» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
Επιπλέον τονίζει ότι: «Κατά τη διάρκεια της θητείας του [σσΤραμπ] ενδυναμώθηκε η άκρα δεξιά, αλλά και ομάδες που πιστεύουν στην υπεροχή των λευκών στην Αμερικανική κοινωνία, καθώς ο Τραμπ αρνήθηκε να καταδικάσει το ρατσισμό και τη βία, υποστηρίζοντας στην ουσία αυτές τις αντιλήψεις. Οι κίνδυνοι του διχαστικού αυτού λόγου και οι επιπτώσεις της ενθάρρυνσης της βίας και του μίσους, φάνηκαν ολοκάθαρα στα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου

Αναλυτικά η ανακοίνωση σοσιαλιστικής Διεθνούς
«Η Σοσιαλιστική Διεθνής καταδικάζει τις συστηματικές επιθέσεις στη
δημοκρατία από τον Πρόεδρο Τραμπ
και τους υποστηρικτές του, μετά την ήττα του στις Προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, με αποκορύφωμα την επίθεση στο Καπιτώλιο, την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου. Πράξεις σαν την επίθεση αυτή, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον πέντε άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένας αστυνομικός την ώρα που ασκούσε τα καθήκοντα του, δεν έχουν θέση σε μια δημοκρατία.
Είναι απίστευτο ότι, είναι ο ίδιος ο Πρόεδρος που ενθάρρυνε τον όχλο να
επιτεθεί στην έδρα του Αμερικανικού Κοινοβουλίου την ώρα που συζητιόταν η επικύρωση του αποτελέσματος των εκλογών του Νοεμβρίου. Αυτή η πρόκληση από τον Πρόεδρο Τραμπ, που ακολουθήθηκε από μερικά υψηλόβαθμα στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, ήρθε μετά από δυο μήνες προσπαθειών αμφισβήτησης των αποτελεσμάτων των ελεύθερων και δίκαιων εκλογών που έδωσαν μια μεγάλη νίκη στον αντίπαλό του, Τζο Μπάιντεν. Αποδείχθηκε με πολλαπλούς τρόπους ότι οι αμφισβητήσεις αυτής της εκλογικής διαδικασίας που συνοδεύονταν από θεωρίες συνομωσίας δεν έχουν καμία βάση ούτε νομικό υπόβαθρο. Παρά ταύτα, ο Πρόεδρος και ορισμένοι άλλοι, προτίμησαν το ψέμα, την αλλοίωση της πραγματικότητας και την υπονόμευση της δημοκρατίας με στόχο να παραμείνουν στην εξουσία.
Την περασμένη τετραετία ο Πρόεδρος Τραμπ απέδειξε επανειλημμένα ότι δεν είναι σε θέση να εκπληρώσει σωστά τα καθήκοντά του. Αυτού του είδους η ανάρμοστη συμπεριφορά ήταν εμφανής ήδη πριν την εκλογή του το 2016, καθώς χρησιμοποιούσε τις προεκλογικές συγκεντρώσεις για να υποθάλψει το διχασμό και τη βία. Κατά τη διάρκεια της θητείας του ενδυναμώθηκε η άκρα δεξιά, αλλά και ομάδες που πιστεύουν στην υπεροχή των λευκών στην Αμερικανική κοινωνία, καθώς ο Τραμπ αρνήθηκε να καταδικάσει το ρατσισμό και τη βία, υποστηρίζοντας στην ουσία αυτές τις αντιλήψεις. Οι κίνδυνοι του διχαστικού αυτού λόγου και οι επιπτώσεις της ενθάρρυνσης της βίας και του μίσους, φάνηκαν ολοκάθαρα στα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου. Μερικές από τις πιο ανησυχητικές εικόνες που βγήκαν από τα επεισόδια αυτά ήταν η επίδειξη ρατσιστικών συμβόλων, όπως η σημαία του Νότου μέσα στο Καπιτώλιο και οι βίαιες επιθέσεις έναντι εκπροσώπων των Μέσων Ενημέρωσης, που σταθερά δαιμονοποιούνται από τον απερχόμενο Προέδρο. Ο Τζο Μπάιντεν, σωστά αποκαλεί όσους εμπλέκονται σε όλα αυτά ως εγχώριους τρομοκράτες και κατά συνέπεια πρέπει να εντοπιστούν και να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες που προβλέπει ο νόμος για τις πράξεις τους,
Η Σοσιαλιστική Διεθνής είναι περήφανη για τους διαχρονικούς αγώνες της για την προάσπιση της δημοκρατίας όπου και αν αυτή απειλείται στον κόσμο. Τα πρόσφατα γεγονότα έδειξαν πως τα δημοκρατικά δικαιώματα που κερδίζονται με κόπο δεν πρέπει ποτέ να θεωρούνται δεδομένα.
Ακόμα και μετά την αποχώρηση του Προέδρου Τραμπ από την εξουσία, η ζημιά που έχει γίνει στη δημοκρατία των ΗΠΑ θα πάρει χρόνο και θα απαιτήσει μεγάλες προσπάθειες για να αποκατασταθεί.
Ευχόμαστε στη νέα αμερικανική διοίκηση κάθε επιτυχία στην προσπάθειά της να επανορθώσει τα κακώς κείμενα του Ντόναλντ Τραμπ και είμαστε πεπεισμένοι ότι ο Πρόεδρος Μπάιντεν θα κυβερνήσει προς όφελος όλων των Αμερικανών, θα ενισχύσει την πολυμερή συνεργασία και θα αποτελέσει μια θετική δύναμη για τις ΗΠΑ και τον κόσμο

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner