Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ενέκρινε και το εμβόλιο της Moderna

0

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ενέκρινε το εμβόλιο της Moderna κατά του κορονοϊού, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο.
Το εμβόλιο της Moderna έγινε σήμερα το δεύτερο που λαμβάνει έγκριση από την ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή φαρμάκων, καθώς οι αρχές επιταχύνουν τις εκστρατείες εμβολιασμού, που στοχεύουν στην αναχαίτιση της πανδημίας, μεταξύ των ανησυχιών για περισσότερο μεταδοτικές μεταλλάξεις.
Μετά το πράσινο φως από τον ΕΜΑ, το τελικό στάδιο είναι η έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που αναμένεται να ακολουθήσει σύντομα.
«Ο EMA συστήνει να χορηγηθεί άδεια υπό όρους για την κυκλοφορία στην αγορά του εμβολίου κατά της Covid-19 της Moderna προκειμένου να προληφθεί η ασθένεια στα άτομα άνω των 18 ετών», αναφέρεται στο δελτίο τύπου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, που εδρεύει στο Άμστερνταμ.
«Καλά νέα για τις προσπάθειές μας να φέρουμε περισσότερα εμβόλια για την Covid-19 στους Ευρωπαίους», ανακοίνωσε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν (Ursula von der Leyen). «Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων εκτίμησε ότι το εμβόλιο της Moderna είναι ασφαλές και αποτελεσματικό. Τώρα εργαζόμαστε με πλήρη ταχύτητα για την έγκρισή του και τη διάθεσή του στην ΕΕ», έγραψε η ίδια σε ανάρτησή της στο Twitter.


Σημειώνεται ότι, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και το Ισραήλ έχουν ήδη εγκρίνει τη χρήση του εμβολίου της Moderna. Οι ΗΠΑ έδωσαν το πράσινο φως για χρήση έκτακτης ανάγκης σε άτομα άνω των 18 ετών στις 18 Δεκεμβρίου, ακολουθούμενες από τον Καναδά πέντε ημέρες αργότερα, ενώ το Ισραήλ ενέκρινε το ίδιο εμβόλιο την περασμένη Δευτέρα.

Το “πράσινο φως” της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα δοθεί σύντομα
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εγκρίνει σύντομα για χρήση το εμβόλιο κατά της Covid-19 που ανέπτυξε η αμερικανική εταιρεία Moderna, όπως ανέφερε σήμερα η Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου, σε ένα tweet.

«Με την έγκριση από τον ΕΜΑ (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων) του εμβολίου της Moderna, βρισκόμαστε πιο κοντά στον στόχο μας του να έχουμε ένα χαρτοφυλάκιο ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων κατά της Covid-19. Η έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα ακολουθήσει σύντομα»

  • Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ των δημοσιογράφων Aleksandar Furtula και Mike Corder του διεθνούς πρακτορείου ειδήσεων Assosciated Press(AP) με τίτλο «EU agency authorizes Modernas COVID-19 vaccine», στα αγγλικά, πατώντας ΕΔΩ
Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner