Άνοιγμα σχολείων: Στις 11 Ιανουαρίου ανοίγουν μόνο Νηπιαγωγεία και Δημοτικά με αυστηρά μέτρα

0

Σήμερα συνεδριάζουν η υπουργός παιδείας Νίκη Κεραμέως και η επιτροπή λοιμωξιολόγων, ώστε να μελετηθούν όλα τα δεδομένα που αφορούν στο άνοιγμα των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής, η επιτροπή στην πλειοψηφία της παρέμεινε στην ίδια απόφαση που είχε λάβει και στην συνεδρίαση προ εορτών και έδωσε το «πράσινο φως» στο άνοιγμα μόνο των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων στις 11 Ιανουαρίου υπό αυστηρά μέτρα.
Πληροφορίες λένε ότι τα μέτρα στα σχολεία θα είναι αυστηρότερα, για να ύπαρξη ασφαλέστερη επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών.
Εκτός από τα μέτρα που εφαρμόζονταν το πρώτο κύμα της πανδημίας υπάρχει σκέψη για εφαρμογή κλιμακωτού ωραρίου προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών, για να αποφεύγεται ο συνωστισμός των γονέων και κηδεμόνων την ώρα που παραδίδουν ή παραλαμβάνουν τα παιδιά από τα σχολεία.
Το βέβαιο είναι ότι οι λοιμωξιολόγοι υποστηρίζουν πως το πρόβλημα δεν είναι τα παιδιά στα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, αλλά ο συνωστισμός που προκαλείται από τους γονείς όταν τα πηγαίνουν και όταν τα παραλαμβάνουν, με την κ. Κεραμέως να έχει προτείνει ένα κλιμακωτό ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης, ώστε να δοθεί λύση σε αυτό το πρόβλημα.

Share.

Comments are closed.