Παύλος Γερουλάνος: Μεταξύ του να δω τον γιατρό μου να κάνει το εμβόλιο και τον αρχηγό του κόμματος, ασφάλεια μου προκαλεί ο πρώτος

0

Με ανάρτηση του στο Facebook ο Παύλος Γερουλάνος  παίρνει θέση σχετικά με το θέμα  του εμβολιασμού της πολιτικής ηγεσίας και των πολιτικών στελεχών της Κυβέρνησης, αναφέροντας ότι: «…μεταξύ του να δω τον γιατρό μου να κάνει το εμβόλιο και τον αρχηγό του κόμματος ασφάλεια μου προκαλεί ο πρώτος… Η αρχική επιλογή να εμβολιαστεί πρώτα το πολιτικό σύστημα συμβολίζει, για μια ακόμη φορά, τη γνωστή του βουλιμία».

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Παύλου Γερουλάνου:
«Έχει λόγους η πολιτική ηγεσία να κάνει νωρίς το εμβόλιο; Πολλούς. Αλλά ποιοι περιλαμβάνονται στον βασικό ορισμό της πολιτικής ηγεσίας σαν σύμβολο της κοινωνίας και της Δημοκρατίας; Σίγουρα δεν είναι οι μετακλητοί ή οι φίλα και συγγενικά προσκείμενοι.
Έχει λόγους η πολιτική ηγεσία να κάνει το εμβόλιο πριν τους γιατρούς; Κανέναν.
Όταν έρχεται ασθενής με εγκεφαλικό στο νευρολογικό του Λαϊκού κινδυνεύουν οι πάντες.  Γιατροί, προσωπικό, άλλοι ασθενείς, συγγενείς, κάθε ευπαθής ομάδα μέσα στο νοσοκομείο. Διότι μέχρι να γίνει η διάγνωση μπορεί να γίνει μεγάλη ζημιά. Κινδυνεύει όλο το νοσοκομείο που χρειαζόμαστε σε πλήρη ετοιμότητα αυτές τις μέρες.
«Ναι», λένε οι πολιτικοί, «αλλά θέλουμε να συμβολίσουμε ότι ο εμβολιασμός είναι ασφαλής
Πολύ σωστά. Αλλά μεταξύ του να δω τον γιατρό μου να κάνει το εμβόλιο και τον αρχηγό του κόμματος ασφάλεια μου προκαλεί ο πρώτος.
Για όλους εμάς το εμβόλιο είναι το πιο αποτελεσματικό εργαλείο που έχουμε στα χέρια μας για να κρατήσουμε τους αγαπημένους μας υγιείς και να βγούμε γρήγορα από την κρίση.
Η κυβέρνηση τελικά αποφάσισε να αναβληθεί ο εμβολιασμός των κυβερνητικών στελεχών. Οι συνεχείς αστοχίες όμως, η αγωνία να “πιάσει” το επικοινωνιακό τρικ σωρεύουν μια συνεχώς διογκούμενη αίσθηση ανασφάλειας και μια αντιστρόφως ανάλογη μείωση της εμπιστοσύνης στην πολιτική ηγεσία. Η χώρα περνά μια μεγάλη υγειονομική κρίση και μια οικονομική που ακόμα δεν έχει δείξει όλο της το εύρος. Η αρχική επιλογή να εμβολιαστεί πρώτα το πολιτικό σύστημα συμβολίζει, για μια ακόμη φορά, τη γνωστή του βουλιμία
».

Έχει λόγους η πολιτική ηγεσία να κάνει νωρίς το εμβόλιο; Πολλούς. Αλλά ποιοι περιλαμβάνονται στον βασικό ορισμό της…

Δημοσιεύτηκε από Παύλος Γερουλάνος στις Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2020

Share.

Comments are closed.