Η Αγία Παρασκευή αποκτά Δημαρχιακό Μέγαρο. – Ένα όνειρο δεκαετιών θα είναι πραγματικότητα το 2023

0

Το πράσινο φως για την υλοποίηση ενός εμβληματικού έργου για την πόλη της Αγίας Παρασκευής έδωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης. Υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής του νέου υπερσύγχρονου δημαρχιακού μεγάρου 3.523 τ.μ., προϋπολογισμού 17 εκατομμυρίων ευρώ, πλέον ΦΠΑ, και χρόνο αποπεράτωσης τους 30 μήνες. Το έργο αναλαμβάνει με έκπτωση 49,11% η εταιρεία ΩΡΙΩΝ ΑΤΕ.
Η Περιφέρεια Αττικής, επισήμανε ο κ. Γ. Πατούλης, συμβάλλει έμπρακτα στην εξασφάλιση των αναγκαίων υποδομών μέσω των οποίων θα βελτιωθεί η εξυπηρέτηση των πολιτών, θα ενισχυθούν οι πολιτιστικές δράσεις και θα μειωθεί ο κυκλοφοριακός φόρτος στο κέντρο της πόλης.
Διπλά δικαιωμένος από την εξέλιξη αυτή ο Βασίλης Γιαννακόπουλος, ο οποίος ως Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής ξεκίνησε και ολοκλήρωσε τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό και τις σχετικές μελέτες και ως Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών βλέπει το όνειρο δεκαετιών να γίνεται πραγματικότητα το 2023 με την υπογραφή του Περιφερειάρχη. Δημόσιες ευχαριστίες για την υπογραφή της σύμβασης που αποτελεί σταθμό στην ιστορία της πόλης εξέφρασε ο Δήμαρχος, Βασίλης Ζορμπάς, επισημαίνοντας: «Η πραγματοποίηση σειράς επαφών με τον Περιφερειάρχη κ. Γ. Πατούλη και με την ενεργή συνδρομή του Αντιπεριφερειάρχη κ. Β Γιαννακόπουλου, απέδειξε πως η συνεργασία μπορεί να φέρει θετικά αποτελέσματα και αυτή ήταν μόνο η αρχή
Με την ολοκλήρωση του έργου, το οποίο δημοπρατήθηκε επί θητείας του πρώην δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου, πρόκειται να ενοποιηθούν οι Υπηρεσίες του Δήμου που λειτουργούν διάσπαρτα σε ενοικιαζόμενα κτήρια με το ετήσιο κόστος να ξεπερνά τις 400 χιλ. ευρώ. Ταυτόχρονα, θα περιοριστούν σημαντικά τα κυκλοφοριακά προβλήματα στο κέντρο της πόλης καθώς το νέο δημαρχείο θα διαθέτει 160 υπόγειες θέσεις στάθμευσης.
Το δημαρχείο θα ανεγερθεί στο οικόπεδο των 3.691 τ.μ. που έχει πρόσοψη επί της οδού Αγίου Ιωάννου 7-9 στην Κεντρική Πλατεία και προορίζεται αποκλειστικά γι’ αυτόν το σκοπό, όπως προκύπτει από την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου της Αγίας Παρασκευής σύμφωνα με το ΦΕΚ 27Δ/19.2.1970.

Share.

Comments are closed.