Καλημέρα με πρόσωπα και γεγονότα της Μεσσηνίας – Σαν σήμερα……28 Δεκεμβρίου 2010, η Ακαδημία Αθηνών βραβεύει την Μεσσήνια ποιήτρια Γιώτα Αργυροπούλου

0

Επιμέλεια: Τάσος Αποστολόπουλος
Σαν σήμερα, στις 28 Δεκεμβρίου 2010, η Ακαδημία Αθηνών τιμά τη Μεσσήνια  ποιήτρια Γιώτα Αργυροπούλου για την ποιητική της συλλογή «Διηγήματα» με το βραβείο Γεωργίου Αθάνα και με το ακόλουθο σκεπτικό, που αναφέρεται στο βραβείο που η ίδια παρέλαβε: «Η ίδια η ποίηση αφηγείται τα πάθη και βιώματα της δημιουργού της, ποίηση με την οποία κατακτά την αμεσότητα και σταθεροποιεί το τολμηρό εύρος των ποιητικών αλμάτων της από το αναμενόμενο προς το απρόοπτο».
Η Γιώτα Αργυροπούλου γεννήθηκε στο χωριό Κωνσταντίνους. Σπούδασε Φιλολογία στην Αθήνα. Ζούσε στην Καλαμάτα και εργαζόταν στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, στο Μουσικό Γυμνάσιο της πόλης..
Έργα της: “Τοιχογραφία της άνοιξης”(Καστανιώτης 1998, 1999 – Μεταίχμιο 2006 συμπληρωμένη έκδοση, 2010), “Νερά απαρηγόρητα”(Πλανόδιον 2004, 2009),, “Διηγήματα” (Μεταίχμιο 2010 βραβείο Γιώργου Αθάνα της Ακαδημίας Αθηνών), “Ποιητών και αγίων πάντων”(Μεταίχμιο 2013), “Για Σίκινο, Ανάφη, Αμοργό” (Gutenberg 2017).
Ανέκδοτα ποιήματά της έχουν δημοσιευτεί στα λογοτεχνικά περιοδικά: Νέα Εστία, Εντευκτήριο, Λέξη, Πλανόδιον, Νεφούρια, Πάροδος, Εμβόλιμον, Παρέμβαση κ.α. Κριτικές για το έργο της έχουν δημοσιευτεί σε έγκριτα λογοτεχνικά και φιλολογικά περιοδικά.
Η Γιώτα Αργυροπούλου πέθανε στις 19 Ιουλίου 2018, σε ηλικία 58 ετών, χτυπημένη από τον καρκίνο.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner