Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ διόρισε το 2018 τον CEO της Folli Follie στο Δ.Σ. του Υπερταμείου

0

Τις προειδοποιήσεις που είχε κάνει σε ομιλία του στη Βουλή στις 26 Σεπτεμβρίου 2018, υπενθύμισε με σημερινό του tweet,  ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος,  για το γεγονός ότι τότε ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους ΑΝΕΛ διόρισαν τον CEO της Folli Follie στο Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
«Οι ευθύνες της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δια της διορισμένης από αυτήν Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, είναι τεράστιες. Ενώ ήταν προφανές ότι η εταιρία δεν ήταν συνεργάσιμη ως προς την παροχή στοιχείων για τις πραγματικές οικονομικές της καταστάσεις, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς καθυστέρησε έναν ολόκληρο μήνα να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα, με αποτέλεσμα χιλιάδες μικροεπενδυτές να χάσουν τα χρήματά τους και η μετοχή να κατρακυλήσει, συμπαρασύροντας ταυτόχρονα και το χρηματιστήριο – αλλά και την αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας. Αντί η Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στα απαραίτητα μέτρα, επιβράβευσε τον οικονομικό διευθυντή (CEO) της “Folli-Follie”, διορίζοντάς τον μέλος στο Δ.Σ. του «Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων» τον περασμένο Μάρτιο, αφού πρώτα είχε υπογράψει τις οικονομικές καταστάσεις του ομίλου του έτους 2017» είχε αναφέρει μεταξύ των άλλων στη Βουλή ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Δείτε την ανάρτηση του κ. Κωνσταντινόπουλου στο twitter


Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κωνσταντινόπουλου το 2018 για το θέμα αυτό
«Οι χθεσινοβραδινές εξελίξεις στην υπόθεση της εταιρίας Folli Follie επιβεβαιώνουν ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος για την αναδιάρθρωση της εταιρίας και τη διάσωση 1.500 θέσεων εργασίας στην Ελλάδα και 5.000 παγκοσμίως.
Δυστυχώς, οι ευθύνες της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, διά της διορισμένης από αυτήν Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, είναι τεράστιες. Ενώ ήταν προφανές ότι η εταιρία δεν ήταν συνεργάσιμη ως προς την παροχή στοιχείων για τις πραγματικές οικονομικές της καταστάσεις, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς καθυστέρησε έναν ολόκληρο μήνα να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα, με αποτέλεσμα χιλιάδες μικροεπενδυτές να χάσουν τα χρήματά τους και η μετοχή να κατρακυλήσει, συμπαρασύροντας ταυτόχρονα και το χρηματιστήριο -αλλά και την αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας. Αντί η Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στα απαραίτητα μέτρα, επιβράβευσε τον οικονομικό διευθυντή (CFO) της Folli Follie, διορίζοντάς τον μέλος στο Δ.Σ. του Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων τον περασμένο Μάρτιο, αφού πρώτα είχε υπογράψει τις οικονομικές καταστάσεις του ομίλου του έτους 2017.
Είναι οι χειρισμοί της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που οδήγησαν την εταιρία στο χείλος του γκρεμού, ενώ παράλληλα καθυστέρησαν χαρακτηριστικά και τη διαβίβαση του φακέλου των οικονομικών καταστάσεων στον αρμόδιο Εισαγγελέα ώστε να επιληφθεί η Δικαιοσύνη, παρόλο που διαφαίνονταν -ήδη από τότε- στοιχεία απάτης, που, όπως όλα δείχνουν, θα επιβεβαιωθούν από το αναμενόμενο πόρισμα της Alvarez & Marshall.
Σήμερα λοιπόν, μετά και από την παραίτηση του χρηματοοικονομικού και των νομικών συμβούλων της εταιρίας, είναι άμεσος ο κίνδυνος να βρεθούν στο δρόμο 1.500 εργαζόμενοι της εταιρίας στην Ελλάδα και 5.000 στο εξωτερικό
»

Share.

Comments are closed.