Κυρ. Μητσοτάκης: Στις 26 Δεκεμβρίου το εμβόλιο θα είναι στη χώρα μας και στις 27 ξεκινάμε τους εμβολιασμούς

0

Το χρονοδιάγραμμα αλλά και την προτεραιοποίηση, που προβλέπει η κυβερνητική στρατηγική σχετικά με τον εμβολιασμό του πολιτών κατά της νόσου του κορονοϊού ανέλυσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην τοποθέτηση του κατά την ευρεία σύσκεψη για το Εθνικό Σχέδιο Εμβολιασμού, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα διαχείρισης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
«Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση την οποία έχουμε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, αναμένεται η έγκριση του πρώτου εμβολίου, θα είναι αυτό της Pfizer στις 22 Δεκεμβρίου. Διανομές στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν αμέσως μετά. Εκτιμούμε ότι οι πρώτες παρτίδες του εμβολίου θα είναι στη χώρα μας στις 26 Δεκεμβρίου και από την επόμενη, από τις 27 Δεκεμβρίου, θα μπορούμε να έχουμε τους πρώτους εμβολιασμούς σε πέντε νοσοκομεία αναφοράς στην Αθήνα και αμέσως μετά και στη Θεσσαλονίκη» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Οι εμβολιασμοί που θα ξεκινήσουν στις 27 Δεκεμβρίου στα νοσοκομεία: Ευαγγελισμός, Σωτηρία, Αττικό, Θριάσιο και Ασκληπείο Βούλας.
Ο πρωθυπουργός παράλληλα, τόνισε κατηγορηματικά πως η πανδημία δεν τελειώνει με την έναρξη του εμβολιασμού. «Έχουμε πει ότι οι αρχηγοί των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, πολιτική και πολιτειακή ηγεσία θα κάνουμε από τους πρώτους το εμβόλιο για να δείξουμε με αυτό τον τρόπο την εμπιστοσύνη μας στην επιστήμη, αλλά θέλω για ακόμα μία φορά να πω, επιστήσω την προσοχή όλων, η πανδημία προφανώς δεν θα τελειώσει με το που θα αρχίσει η διαδικασία του εμβολιασμού. Η προφύλαξη και η θωράκιση δεν είναι ξεχωριστές φάσεις, είναι δύο παράλληλες διαδικασίες και τα περιοριστικά μέτρα θα μπορούν να αρθούν μόνο όταν παγιωθεί πια η πτωτική τάση της πανδημίας και θα χρειαστεί να κρατήσουμε ακόμα για καιρό περιορισμένες τις κοινωνικές μας επαφές, η κοινωνία θα τείνει με το ένα της χέρι στο εμβόλιο και με το άλλο θα συνεχίσει να σηκώνει τη μάσκα στο πρόσωπο. Και καθώς έρχονται και οι μέρες των γιορτών να επαναλάβω ακόμα μία φορά, την έκκληση μου, σε όλους να είμαστε δίπλα προσεκτικοί, να περιορίσουμε στο απολύτως ελάχιστο τις επαφές μας»

Δείτε το βίντεο με τη Σύσκεψη στην πολιτική προστασία COVID

 

Share.

Comments are closed.