Σοφία Πουλοπούλου*: Το Μαξίμου να Σεβαστεί τον Θεσμικό του Ρόλο και να Διαφυλάξει τον Θεσμό της Δημοκρατίας

0

Μετά την παραίτηση της Έλενας Ακρίτα από την εφημερίδα «Τα Νέα» και δεύτερη δημοσιογράφος, μέσα σε διάστημα τριών ημερών, παραιτείται για λόγους προσωπικής και επαγγελματικής ευθιξίας, καταγγέλλοντας ασφυκτικές πιέσεις απ´ το Μαξίμου.
Συγκεκριμένα η έγκριτη δημοσιογράφος με περισσότερα από 30 χρόνια προσφοράς στον χώρο της δημοσιογραφίας, Δήμητρα Κρουστάλλη, παραιτήθηκε από την εφημερίδα «Το Βήμα», καταγγέλλοντας ασφυκτικές πιέσεις του Μαξίμου προς την εφημερίδα και την ίδια, επειδή δημοσίευσε ρεπορτάζ που έθιγε την Κυβέρνηση, σχετιζόμενο με την παράλληλη καταγραφή κρουσμάτων από ΗΔΙΚΑ και ΕΟΔΥ.
Φαίνεται ότι, εκτός από τη φίμωση του Κινήματος Αλλαγής και των λοιπών κομμάτων από τα ΜΜΕ, η κυβέρνηση επιδίδεται σε εκβιασμούς εναντίων ακόμα και δημοσιογράφων και σε όποιον τολμήσει να ενημερώσει την κοινή γνώμη και τον πολίτη για τα κακώς κείμενα της κυβερνητικής πολιτικής της.
Τέτοιες τακτικές, πλήττουν ευθέως τον θεσμό της Δημοκρατίας, την αρχή της ισότητας, της διαφάνειας, της αξιοκρατίας και της ελευθερίας του λόγου και θυμίζουν άλλες εποχές.
Η κυβέρνηση είναι έκθετη και καλείται να τοποθετηθεί δημόσια.

* Η Σοφία Πουλοπούλου είναι αναπληρώτρια εκπαιδευτικός στην Δ´ Αθήνας, πρώην Αντιπρόεδρος ΔΣ Σύρου Τήνου Μυκόνου, Υπ. Βουλευτής Α’ Αθήνας με το ΚΙΝΑΛ, Μέλος της Γραμματείας του Τομέα Παιδείας του ΚΙΝΑΛ, Μέλος Πανελλαδικού Συμβουλίου ΔΗ.ΣΥ. και υποψήφια Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Πατήστε και δείτε τα 55 προηγούμενα άρθρα της Σοφίας Πουλοπούλου

Share.

Comments are closed.