Γ. Α. Παπανδρέου: Η κυβέρνηση επιφέρει βαρύ πλήγμα εναντίον των εργαζόμενων της ενημέρωσης

0

Ο πρώην πρωθυπουργός και νυν βουλευτής Αχαΐας του ΚΙΝΑΛ Γ. Α. Παπανδρέου σε δήλωσή, με αφορμή τις νέες ρυθμίσεις για τα κανάλια, αναφέρει ότι «Η κυβέρνηση, με τις ρυθμίσεις της για τα ΜΜΕ, ξεπέρασε και τον ίδιο της τον πελατειακό και αυταρχικό εαυτό».
Ο κ. Παπανδρέου προσθέτει ότι «Μετά την επιχείρηση χειραγώγησης και ελέγχου των ΜΜΕ, μέσω της λίστας των επιχορηγήσεων με προφανές αντίτιμο τον κατευνασμό και την ευνοϊκή μεταχείριση εκ μέρους μιας μερίδας ΜΜΕ, καθώς και μετά την απολύτως αδιαφανή διαχείριση του δημοσίου χρήματος αλλά και των θεσμών, με το σαθρό επιχείρημα της έκτακτης ανάγκης λόγω της πανδημίας, καταργεί ανερυθρίαστα εργασιακά δικαιώματα, ενώ την ίδια ώρα εισάγει χαριστικές ρυθμίσεις για τις τηλεοπτικές επιχειρήσεις. Η κυβέρνηση επιφέρει βαρύ πλήγμα εναντίον των εργαζόμενων, της ενημέρωσης και εντέλει, της Δημοκρατίας

Αναλυτικά η δήλωση Παπανδρέου
«Η κυβέρνηση, με τις ρυθμίσεις της για τα ΜΜΕ, ξεπέρασε και τον ίδιο της τον πελατειακό και αυταρχικό εαυτό.
Μετά την επιχείρηση χειραγώγησης και ελέγχου των ΜΜΕ, μέσω της λίστας των επιχορηγήσεων με προφανές αντίτιμο τον κατευνασμό και την ευνοϊκή μεταχείριση εκ μέρους μιας μερίδας ΜΜΕ, καθώς και μετά την απολύτως αδιαφανή διαχείριση του δημοσίου χρήματος αλλά και των θεσμών, με το σαθρό επιχείρημα της έκτακτης ανάγκης λόγω της πανδημίας, καταργεί ανερυθρίαστα εργασιακά δικαιώματα, ενώ την ίδια ώρα εισάγει χαριστικές ρυθμίσεις για τις τηλεοπτικές επιχειρήσεις. Η κυβέρνηση επιφέρει βαρύ πλήγμα εναντίον των εργαζόμενων, της ενημέρωσης και εντέλει, της Δημοκρατίας.
Και αυτές οι νέες και απαράδεκτες από κάθε άποψη ρυθμίσεις, δεν αποτελούν παρά επιβεβαίωση της αυταρχικής αντίληψης από την οποία διακατέχεται η κυβέρνηση. Και μια πρακτική που παραπέμπει ευθέως σε χώρες όπου οι θεσμοί δεν λειτουργούν δημοκρατικά και οι κυβερνήσεις δεν ενδιαφέρονται παρά για την αναπαραγωγή και τη λαφυραγώγηση της εξουσίας, για ιδιοτελείς λόγους και υπέρ συμφερόντων και κατεστημένων.
Δυστυχώς, και αυτή η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και οι άλλες κυβερνήσεις που δεν διδάχθηκαν τίποτα από τις αλλεπάλληλες κρίσεις που ταλανίζουν τους Έλληνες, δεν μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε ένα δημοκρατικό και βιώσιμο μέλλον.
Είναι αυτονόητο ότι, ρυθμίσεις όπως αυτές που προωθεί η κυβέρνηση, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές και η κυβέρνηση οφείλει να τις ανακαλέσει.
Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι, η κυβέρνηση πολιτεύεται παντού κρυπτόμενη πίσω από την πανδημία και τις συνθήκες που επικρατούν, αντί να ασχολείται με την ουσιαστική αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την πανδημία

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner