Κυβερνητική μονοφωνία καταγγέλλει η Χαριλάου Τρικούπη με στοιχεάι του Παρατηρητήριου Δημοσιότητας [Βίντεο]

0

 «Παρατηρητήριο Δημοσιότητας» ιδρύει το Κίνημα Αλλαγής, σε μία προσπάθεια να πιέσει τους αρμόδιους υπέρ της ανάγκης για πολυφωνία, που είναι άλλωστε συνταγματικά κατοχυρωμένη.
Στην πραγματικότητα, στο Κίνημα Αλλαγής καταγγέλλουν συνέχιση της ‘κυβερνητικής μονοφωνίας’, φέρνοντας νέα δεδομένα στην επιφάνεια και καταγγέλλοντας τέτοιου είδους πρακτικές από πλευράς των καναλιών πανελλήνιας εμβέλειας. Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσαν χθες στη δημοσιότητα, οι εκπρόσωποι της ΝΔ που εμφανίστηκαν στις πρωινές ειδησεογραφικές εκπομπές κατά το διάστημα μεταξύ 8 Νοεμβρίου και 2 Δεκεμβρίου είναι 229, με τον αντίστοιχο αριθμό εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ να πέφτει στους 93 και για το Κίνημα Αλλαγής να αγγίζει μόλις τους 24. Συνολικά, δε, για το διάστημα από τις 15 Οκτωβρίου ως τις 2 Δεκεμβρίου οι εκπρόσωποι των κομμάτων στην ίδια ‘ζώνη’ ήταν 439 για τη ΝΔ, 183 για τον ΣΥΡΙΖΑ και μόλις 43 για το Κίνημα Αλλαγής, με τους εκπροσώπους των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης να είναι ακόμα λιγότεροι.
Την ίδια ώρα, τονίζουν ότι «με τον μανδύα του ‘ειδικού’ ή του ‘σχολιαστή’, τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος παρελαύνουν στα τηλεοπτικά πάνελ, προπαγανδίζοντας την κυβερνητική γραμμή, εργαλειοποιώντας την ενημέρωση, φιμώνοντας την αναγκαία κριτική».
Στην Χαριλάου Τρικούπη επικαλούνται τα πρόσφατα στοιχεία της ετήσιας έκθεσης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για το 2019, που επιβεβαιώνουν –όπως λένε- τη γενικότερη αίσθηση, ότι από τον Ιούλιο του 2019 μπήκε μπροστά η γαλάζια’ προπαγάνδα, εκτοξεύοντας την εκπροσώπηση της Νέας Δημοκρατίας και περιορίζοντας δραστικά της αντιπολίτευσης, και ιδιαίτερα του Κινήματος Αλλαγής στο 5,6%, ποσοστού αρκετά μικρότερου της εκλογικής του δύναμης.
Κατόπιν τούτων, η Χαριλάου Τρικούπη έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο για να ενημερώσει τους πολίτες για την κατάκτηση, ενώ ανακοίνωσε τη δημιουργία Παρατηρητηρίου Δημοσιότητας, που θα μετρά και θα αξιολογεί την πολιτική πολυφωνία και θα δημοσιεύει σε τακτική βάση στοιχεία από τις εμφανίσεις πολιτικών στελεχών στα κανάλια εθνικής εμβέλειας.
Σε κάθε περίπτωση στο Κίνημα Αλλαγής ξεκαθαρίζουν ότι δεν διεκδικούν ειδική μεταχείριση, ούτε διαπραγματεύονται κάτι. Δεν δέχονται όμως και την αποσιώπηση ή την διαστρέβλωση των θέσεών τους. «Απαιτούμε να ακούγεται η φωνή όλων. Είναι συνταγματικό δικαίωμά μας, δικαίωμα των πολιτών, είτε αρέσει στον κ.Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία είτε όχι», λένε με νόημα…

Δείτε το βίντεο του Παρατηρητήριου Δημοσιότητας του ΚΙΝΑΛ

Share.

Comments are closed.