Χαλάνδρι σε Δράση: Προς τι η εμμονή του κ. Ρούσσου στην αγορά των Ημερολογίων αντί για tablets για τους μαθητές που έχουν ανάγκη;

0

Η δημοτική παράταξη  «Χαλάνδρι σε Δράση», με επικεφαλής τον πρώην δήμαρχο Χαλανδρίου Γιώργο Κουράση, νε νεότερη ανακοίνωσή της επανέρχεται στο θέμα των Ημερολογίων και των tablets για μαθητές και απαντάει στη διοίκηση του δήμου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του συνδυασμού «Χαλάνδρι σε Δράση»
 «Η εμμονή του κ. Ρούσσου να αγοράσει ημερολόγια αφιερωμένα στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 είναι κατανοητή γνωρίζοντας την αγάπη του στην προσωπική του προβολή και τις Δημόσιες Σχέσεις.
Η εμμονή όμως στην με κάθε τρόπο υπεράσπιση αυτής της απόφασης δεν είναι κατανοητή. Και μάλιστα με κραυγές και αήθης επιθέσεις εναντίον της παράταξής μας και προσωπικά του κ. Γ. Κουράση. Ο λαός μας λέει ότι φωνάζει όποιος δεν έχει το δίκιο με το μέρος του. Όποιος έχει λερωμένη την φωλιά του.
Και η τελευταία ανακοίνωση του κ. Ρούσσου θα είναι ακόμα μία ανακοίνωση στην σειρά που θα διαψευστεί και θα αναγκαστεί να την αναθεωρήσει. Μας είπε ότι ο Δήμος μόνος του βοηθάει τους μαθητές που έχουν ανάγκη. Ήταν ψέμα και το ήξερε ο κ. Ρούσσος. Διαψεύστηκε όταν επισημάναμε και ενημερώσαμε ότι το Υπουργείο έχει ήδη δώσει 75 tablets στους μαθητές και έχει προγραμματίσει ακόμα 297. Άλλωστε αυτό μπορεί να το επιβεβαιώσει η διεύθυνση Παιδείας του Δήμου με τους διευθυντές των σχολείων.
Μας είπε 2 φορές ότι το ποσό των 2480 ευρώ είναι μικρό. Κάθε κονδύλι που πάει στις ασθενείς ομάδες του Δήμου μας είναι πολύτιμο. Λες και στέρεψαν οι ιδέες και οι τρόποι να γιορτάσουμε τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης μόλις περάσει η πανδημία. Λες και η έκδοση επετειακών ημερολογίων είναι η σημαντικότερη ενέργεια για να τιμήσουμε την ιστορική αυτή επέτειο.
Η παράταξή μας πραγματικά καλοπροαίρετα πρότεινε το κονδύλι αυτό να αξιοποιηθεί στην βοήθεια προς τους μαθητές που έχουν ανάγκη. Το προτείναμε στην Οικονομική Επιτροπή, το προτείναμε και δημόσια όταν απορρίφθηκε εκεί η πρότασή μας. Ο κ. Ρούσσος απαντά σε κάθε μας ανακοίνωση και με μία ανακρίβεια και διαψεύδεται άμεσα. Πρέπει να καταλάβει ότι με ψέματα δεν διοικείται ένας Δήμος. Ούτε κερδίζεται η υποστήριξη των Δημοτών.
Η επόμενη διάψευση είναι προφανής και ίσως άνευ σχολιασμού. Ο κ. Γ. Κουράσης και η παράταξή μας θα είναι εδώ συνέχεια δίπλα στους πολίτες προβάλλοντας όλα τα λάθη του κ. Ρούσσου.
Όσο και εάν ελπίζει δεν πρόκειται να του κάνουμε το χατίρι να απέχουμε από τα δρώμενα του Δήμου μας

Για πληρέστερη ενημέρωσή σας παραθέτουμε την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της δημοτικής αρχής, ως απάντηση στην προηγούμενη ανακοίνωση του Συνδυασμός «Χαλάνδρι σε Δράση», την οποία πήραμε από την ιστοσελίδα enypografa.gr

Αναλυττικά η  ανακοίνωση του γραφείου Τύπου στην προηγούμενη ανακοίνωση του Συνδυασμός «Χαλάνδρι σε Δράση»
«Με αφορμή πρόσφατη ανακοίνωση της παράταξης Χαλάνδρι σε Δράση η διοίκηση του Δήμου απαντά:
Ένα βήμα παραπέρα στην κήρυξη ανένδοτου για το ημερολόγιο του Ύμνου της Ελευθερίας έχει προχωρήσει πλέον η παράταξη Χαλάνδρι σε Δράση, με επικεφαλής τον κ. Γ. Κούραση, κατηγορώντας με νέα ανακοίνωση τη διοίκηση του Δήμου και προσωπικά το δήμαρχο Χαλανδρίου Σίμο Ρούσσο ότι βάζει την προσωπική του προβολή πάνω από τις ανάγκες των δημοτών, επειδή επέλεξε την αγορά ενός ημερολογίου αφιερωμένο στα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης και επειδή αγόρασε… μόνο 125 τάμπλετ για τις ανάγκες των μαθητών της πόλης που έχουν αποκλειστεί από την τηλεκπαίδευση.
Μετά απ’ αυτό, η διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου οφείλει να ενημερώσει τους πολίτες για τα εξής:

  • Tα 125 τάμπλετ που προμηθεύτηκε η διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου -φυσικά βάσει των καταγεγραμμένων αναγκών των μαθητών της πόλης-  έχουν ήδη παραληφθεί και θα διανεμηθούν στα σχολεία της πόλης από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020.
  • Η διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου ελπίζει να επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες του κ. Κουράση ότι τα περισσότερα (258 από τα 297) από τα πολυδιαφημισμένα τάμπλετ του υπουργείου θα φτάσουν στα σχολεία έστω και τον Ιανουάριο, μιας και οι μάσκες της Πολιτείας ακόμη αγνοούνται.  Εννοείται πως αν το υπουργείο δεν υλοποιήσει τις υποσχέσεις του για τάμπλετ, που εκκρεμούν από τον Σεπτέμβριο, ο Δήμος Χαλανδρίου θα κάνει αυτό που πρέπει. Και αυτή τη φορά.

Πέραν τούτων:

  • Αδιανόητο να εκτοξεύονται από τη μείζονα αντιπολίτευση απίθανες κατηγορίες περί σπατάλης και προσωπικής προβολής του δημάρχου Χαλανδρίου με αφορμή την αγορά του εν λόγω ημερολογίου. Η προμήθεια έγινε για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, που οδήγησε στη δημιουργία του ελληνικού κράτους. Το ημερολόγιο επικεντρώνεται στην ιστορία του «Ύμνου της Ελευθερίας» του Δ. Σολωμού και την ιστορία της σημαίας της χώρας. Αγοράστηκε  έναντι του… μυθικού ποσού των 2.480 ευρώ και θα προσφερθεί ως αναμνηστικό στους φορείς και τους επισκέπτες της πόλης, όπως είθισται να γίνεται κάθε χρόνο άλλωστε.
  • Θα ήταν μάλιστα ανάξιες απάντησης οι κατηγορίες της παράταξης Χαλάνδρι σε Δράση, αν η ίδια παράταξη δεν είχε πρωταγωνιστήσει πριν από λίγους μήνες  στην εκστρατεία λάσπης κατά του δημάρχου Χαλανδρίου, χαρακτηρίζοντας «αντεθνική» τη συμπεριφορά του, με αφορμή τη δημόσια καταδίκη των τραμπουκισμών σε βάρος παιδιών και εγκύων στη Συκαμιά της Λέσβου από οπαδούς της πρόσφατα καταδικασμένης ναζιστικής συμμορίας.

Ανθρώπινα κατανοητή η πικρία του κ. Κουράση για την άδοξη ολοκλήρωση του πολιτικού του κύκλου. Ευλόγως αναρωτιέται κάποιος αν θεωρεί ο κ. Κουράσης ότι οι συνεχιζόμενες προσωπικές επιθέσεις εναντίον του δημάρχου, με ισχυρισμούς όπως οι παραπάνω, θα συμβάλλουν στην υστεροφημία του.»

Share.

Comments are closed.