Βραβεύτηκε από τον OHE η μαθητική ταινία του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Δημητρίου Αργολίδας

0

H κινηματογραφική ταινία του Δημοτικού σχολείου Αγίου Δημητρίου Αργολίδας με τίτλο «Μπορείς να καταφέρεις τα πάντα, αρκεί να το πιστέψεις.!» βραβεύτηκε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε) στο φεστιβάλ κινηματογράφου που διοργανώνει (PLURAL+ Youth Video Festival) με το βραβείο 2020 MediaB PLURAL+ Award!
Η κριτική επιτροπή αποτελούμενη από σημαντικούς ανθρώπους του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τη Συμμαχία των Πολιτισμών (UNAOC) και του Διεθνούς Οργανισμού για τη Μετανάστευση (IOM) επέλεξε την ελληνική ταινία, ανάμεσα σε εκατοντάδες ταινίες από όλο τον κόσμο (συμμετείχαν πάνω από 70 χώρες), για το μήνυμα που στέλνει σχετικά με την ισότητας των φύλων.
Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου του Αγίου Δημητρίου Αργολίδας, μέσα σε λιγότερα από δύο λεπτά, θίγουν το πάντα διαχρονικό ζήτημα του ρόλου της γυναίκας στην κοινωνία και τα εμπόδια που συναντά για επαγγελματική και κοινωνική καταξίωση.
Ο συμβολικός τρόπος που οπτικοποιήθηκε το μήνυμα των μαθητών κέρδισε την κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ.

Για όποιον δεν έχει δει την ταινία να πούμε ότι τα γυρίσματα έγιναν στο Δημοτικό Στάδιο Ναυπλίου όπου η πρωταγωνίστρια – μαθήτρια της Στ’ τάξης Βένια Γεωργαλή – υπερπηδά τα εμπόδια που στέκονται ανάμεσα σε αυτήν και στο όνειρά της.
Υπεύθυνος εκπαιδευτικός για την παραγωγή και σκηνοθέτης της ταινίας ήταν ο διευθυντής του σχολείου, Νικόλαος Γαλάνης, ο οποίος έχει πολλές φορές, μέχρι τώρα, ασχοληθεί με μαθητικές ταινίες οι οποίες αγγίζουν ευαίσθητα κοινωνικά θέματα.
Η συγκεκριμένη ταινία δεν είναι η πρώτη φορά που βραβεύεται. Πριν λίγο καιρό, κατέκτησε το πρώτο βραβείο στο Our Voices Film Festival που διεξάγεται κάθε χρόνο στο Βανκούβερ του Καναδά ενώ έχει προβληθεί σε δεκάδες φεστιβάλ κινηματογράφου ανά τον κόσμο.
Η τελετή απονομής των βραβείων φέτος για πρώτη φορά δεν πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Οργανισμού στη Νέα Υόρκη αλλά μεταδόθηκε διαδικτυακά λόγω της πανδημίας που βιώνει ο πλανήτης.
Η ελληνική ταινία, όπως και όλες οι βραβευμένες, θα μεταδοθούν από διεθνή δίκτυα, στο πλαίσιο της προσπάθειας του ΟΗΕ να ευαισθητοποιήσει τους λαούς απέναντι στα φαινόμενα κοινωνικής βίας, διάκρισης και αποκλεισμού.

Δείτε το βίντεο με τα φετινά βραβεία PLURAL+ Youth Video Festival (στο 1:52:35 έως 1:58:26 του βίντεο η Βράβευση της ταινίας αλλά και οι δηλώσεις του κ. Γαλάνη)


Δείτε την ταινία «Μπορείς να καταφέρεις τα πάντα, αρκεί να το πιστέψεις!» του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Δημητρίου Αργολίδας

Share.

Comments are closed.