Γιάννης Μαγκριώτης*: Καλή είδηση η έγκριση του εμβόλιο της Pfizer-BioNtech από την Ανεξάρτητη Αρχή της Βρετανίας

0

Μια καλή είδηση: Το εμβόλιο της Pfizer-BioNtech, εγκρίθηκε από την αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή της Βρετανίας.
Καλή είδηση, που δεν μου κάνει έκπληξη, αφού η Βρετανία είναι χώρα ιδιαίτερα διεθνοποιημένη και εξωστρεφής, και το εμβόλιο της Βρετανικής εταιρείας Asrazeneka αργεί.
Βέβαια, είναι και μια χώρα που έχει ταλαιπωρηθεί πολύ από την πανδημία και η ευθύνη του Πρωθυπουργού της Μπόρις Τζόνσον, πολύ μεγάλη.
Πρέπει όμως να κάνω και τρεις επισημάνσεις:

  1. Το εμβόλιο δεν είναι Βρετανικής εταιρείας, είναι Γερμανικής εταιρείας με χρηματοδότηση της ΕΕ και την συνεργασία Αμερικανικής εταιρείας.
  2. Η Βρετανία δεν θέλει να χάσει τις γιορτές των Χριστουγέννων για λόγους ψυχολογικούς, αλλά και οικονομικούς, αφού όλοι γνωρίζουν την καταναλωτική έκρηξη αυτές τις ημέρες, ειδικά στο Λονδίνο.
  3. Η Κυβέρνηση της Βρετανίας παίρνει και ένα ρίσκο, αφού πρώτη, πριν ακόμη και από την Ανεξάρτητη Αρχή και την κυβέρνηση των ΗΠΑ, εγκρίνει το εμβόλιο.

Η χώρα μας, όπως και οι περισσότερες χώρες της ΕΕ, ακολουθούν την αργή αλλά πιο ασφαλή διαδικασία των φορέων της ΕΕ, και καλά κάνει. Ελπίζω, ο σχεδιασμός και η οργάνωση του εμβολιασμού να είναι σοβαρός και να πειστούν οι περισσότεροι Έλληνες να το κάνουν.
Βέβαια, η επιλογή αυτή πολλές φορές είναι ατελέσφορη, όπως στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην χώρα μας το 2009, και φυσικά την απάντηση στον Τουρκικό αναθεωρητισμό και την επιθετικότητα απέναντι σε Κύπρο και Ελλάδα.

* Ο Γιάννης Μαγκριώτης είναι πρώην υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Κίνησης «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ»

Πατήστε και δείτε όλα τα 202 προηγούμενα άρθρα του Γιάννη Μαγκριώτη

Share.

Comments are closed.