Πάρτι με 25 άτομα σε γκέι μπαρ στο Steenstraat  των Βρυξελλών διέλυσε η αστυνομία, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, εν μέσω lockdown.

0

Σύμφωνα με πληροφορίες βελγικών εφημερίδων , ένα από τα άτομα που συμμετείχαν στο πάρτι με αλκοόλ, ναρκωτικά και σεξουαλικό όργιο, είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και πρόκειται για τον ούγγρο ευρωβουλευτή και μάλιστα κάποιοι ισχυρίζονται ότι πρόκειται για τον Jozsef Szajer, ο οποίος την επομένη παραιτήθηκε από ευρωβουλευτής.
Το πάρτι έγινε στο υπόγειο ενός μπαρ στην οδό Rue des Pierres, στο κέντρο των Βρυξελλών, πολύ κοντά στο αστυνομικό τμήμα.
«Περίπου είκοσι άτομα συνελήφθηκαν επειδή δεν σεβάστηκαν τα υγειονομικά μέτρα, μετά από μια βραδιά που έλαβε χώρα το βράδυ της Παρασκευής, στον πρώτο όροφο ενός κτιρίου στο κέντρο των Βρυξελλών», δήλωσε το πρωί της Τρίτης η Sarah Durant, εκπρόσωπος της εισαγγελίας των Βρυξελών.
Στα 25 άτομα, που στην πλειονότητά τους ήταν άνδρες, επιβλήθηκαν πρόστιμα καθώς παραβίασαν τα μέτρα για τον κορονοϊό, ανέφερε πηγή της εισαγγελίας επιβεβαιώνοντας παράλληλα ότι εντοπίστηκαν και ναρκωτικές ουσίες οι οποίες κατασχέθηκαν.
Ο ευρωβουλευτής φέρεται να προσπάθησε να διαφύγει, αλλά παρότι επικαλέστηκε την βουλευτική του ασυλία συνελήφθη και ανακρίθηκε από την αστυνομία.

Διαβάστε αναλυτικά ρεπορτάζ τριών εφημερίδων για το γεγονός:

  • Της αγγλόφωνη βελγικής εφημερίδα Brussels Times
  • Της ολλανδόφωνη βελγικής εφημερίδα Het Nieuwsblad
  • Της ολλανδόφωνη βελγικής εφημερίδα Het Laatste Nieuws
Share.

Comments are closed.