Δήλωση Γ. Παπανδρέου για τον εορτασμό του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα

0

Σε δήλωση για τον εορτασμό του Αγίου Ανδρέα προέβη ο πρώην πρωθυπουργός και νυν βουλευτής Αχαΐας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Παπανδρέου. «Ο φετινός εορτασμός του πολιούχου της Πάτρας, Αγίου Ανδρέα, μας βρίσκει αντιμέτωπους με μια μεγάλη πρόκληση. Μια μεγάλη δοκιμασία, που θα μπορούσε κανείς να την εκλάβει και ως μια προειδοποίηση για να προετοιμαστούμε με γνώση, με επίγνωση, αλλά και με σύνεση και σοβαρότητα, για όσα οι καιροί μας επιφυλάσσουν», αναφέρει μεταξύ άλλων.
«Είναι αδήριτη ανάγκη οι κοινωνίες μας και οι ηγεσίες μας, παντού στον κόσμο, να αναστοχαστούν, να επανεξετάσουν και να επανακαθορίσουν τη στάση τους σε ό,τι αφορά τις προτεραιότητες της κοινής μας πορείας ως ανθρωπότητα», επισημαίνει ο κ. Παπανδρέου.
Και συνεχίζει: «Οι ανισότητες και οι αδικίες, η φτώχεια, ο αναλφαβητισμός -και βέβαια ο ψηφιακός αναλφαβητισμός– η υγεία, η παιδεία, οι ελευθερίες και τα δικαιώματα, η ισότητα των φύλων και οι πάσης φύσεως διακρίσεις, η κλιματική κρίση και οι πανδημίες που θα πυκνώσουν, είναι επιτακτική ανάγκη να αποτελέσουν την απόλυτη προτεραιότητά μας.
Ο σεβασμός στην αξία του ανθρώπου, στην προστασία των ζώων και γενικότερα του περιβάλλοντος, προέχει έναντι όλων των άλλων»,
σημειώνει και προσθέτει πως «υποδεικνύουν την ανάγκη περισυλλογής, ανοιχτού και απροσχημάτιστου διαλόγου, συνεννόησης πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, και βλέμμα στραμμένο στον κόσμο, για την επίτευξη ευρύτερων συνεργασιών, υπερεθνικών, που θα πολλαπλασιάσουν δυνάμεις και δυνατότητες, για τη διαμόρφωση ενός καλύτερου αλλά και διαφορετικού κόσμου, μακριά από ακραίες φωνές και πρακτικές, από αυταρχισμούς, εθνικισμούς, συνωμοσιολογίες, μεσσίες και σωτήρες».

Ολοκληρώνοντας τη δήλωσή του κάνει λόγο για «περισσότερη δημοκρατία παντού, είναι η μοναδική διέξοδος που προσφέρει ελπίδα και προοπτική για όλους, για τα παιδιά μας». Επίσης, εύχεται «σε όλες και σε όλους χρόνια πολλά και καλά, με υγεία, υπομονή και κουράγιο, για να βγούμε όλοι μαζί δυνατοί από αυτήν τη δοκιμασία, ώστε ο επόμενος εορτασμός του πολιούχου μας Αγίου Ανδρέα, να γίνει σε ένα καλύτερο και ασφαλέστερο περιβάλλον, αρκεί να επιδείξουμε σεβασμό στους εαυτούς μας, στην οικογένειά μας, στους συνανθρώπους».

Share.

Comments are closed.