Γιάννης Μαγκριώτης*: Όταν ο Πρωθυπουργός δηλώνει ό,τι: «Τώρα ξέρει, τι είναι ανεπίτρεπτο να συμβεί», εμείς τι πρέπει να σκεφτούμε;

0

«Είναι ανεπίτρεπτο ένα τρίτο κύμα πανδημίας, έχουμε λάβει τα μέτρα, δεν πρέπει να χαλαρώσουμε, όπως το Καλοκαίρι», δήλωσε χθες στην Θεσσαλονίκη ο Πρωθυπουργός.
Όπως θυμόμαστε στο τέλος του Καλοκαιριού είχε δηλώσει ο,τι: «Θα είναι καταστροφικό ένα δεύτερο lockdown, έχουμε λάβει τα μέτρα μας».
Στην βουλή, στην τελευταία συζήτηση για την πανδημία, είχε πει: «Ίσως έπρεπε να επιβάλλουμε πιο νωρίς το lockdown».
Χθες στην Θεσσαλονίκη είπε επίσης: «Το ΕΣΥ πιέζεται, αλλά αντέχει». Τι εννοεί, ο Πρωθυπουργός, δεν του είπαν, πόσοι ασθενείς περιμένουν να μεταφερθούν σε κρεβάτι ΜΕΘ, και πόσοι δεν προλαβαίνουν ή είναι αργά, όταν αδειάσει κρεβάτι;
Και κάτι διαφορετικό αυτή την φορά, έκαναν δημόσιες δηλώσεις και οι τοπικοί άρχοντες, μετά την συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό, και είπαν ο,τι του πρότειναν: «Μέχρι τα Χριστούγεννα να μην ανοίξουν τα σχολεία και η αγορά», φαντάζομαι ότι εννοούσαν μέχρι τις οκτώ Γενάρη.
Δεν είναι και μικρό το ξεμπρόστιασμα που έφαγαν από τον Πρωθυπουργό στην βουλή, όπου είχε πει ό,τι: «Οι εκπρόσωποι τις Θεσσαλονίκης του είχαν πει, στην σύσκεψη, λίγο πριν του Αγίου Δημητρίου, να μην βάλει περιοριστικά μέτρα».
Ωραία, τώρα είμαστε ήσυχοι, αφού ο Πρωθυπουργός έμαθε από την τραγωδία που ζει η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα, και οι τοπικοί άρχοντες, «του τα είπαν».
Για τις ζωές που χάθηκαν και χάνονται, για την αγορά και την απασχόληση, που είναι σε κατάρρευση, την εκπαιδευτική χρονιά που θα σωθεί στα χαρτιά, και φυσικά την οικονομική και κοινωνική διάλυση, που όλα δείχνουν ότι θα ακολουθήσει, όσα ευρώ και αν έρθουν από την ΕΕ, ποιος θα μάθει και ποιος θα πληρώσει;
Φυσικά, πότε θα έρθουν, και πως θα αξιοποιηθούν, δεν ξέρουμε.
Όμως κάτι κέρδισε η Θεσσαλονίκη, από την χθεσινή επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη, θα συμμετέχουν στο μέλλον δύο ειδικοί γιατροί στην επιτροπή των ειδικών για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

* Ο Γιάννης Μαγκριώτης είναι πρώην υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Κίνησης «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ»

Πατήστε και δείτε όλα τα 201 προηγούμενα άρθρα του Γιάννη Μαγκριώτη

Share.

Comments are closed.