Μιχάλης Καρχιμάκης*: Η Ν.Δ ξέρει και ποιούς και πώς να τους Υπηρετεί

0

Tο στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής και πρώην υπουργός, Μιχάλης Καρχιμάκης με αφορμή την ανακοίνωση της κυβέρνησης για πλαφόν σε τεστ ελέγχου για τον κορονοϊό, μετά από 9 μήνες πανδημίας εξέδωσε παρακάτω ανακοίνωση:

«Αφού κονόμησαν επί 8 μήνες με τα τεστ του κορονοϊού τα ιδιωτικά εργαστήρια (150300 ευρώ) αναγκάστηκε η κυβέρνηση να βάλει διατίμηση, 40 ευρώ το μοριακό και 10ευρω το rapid.
Σημασία έχει πάντα στη ζωή ,στην πολιτική ποιους υπηρετούμε.
Και η Ν.Δ ξέρει και ποιούς και πώς να τους Υπηρετεί.
Αφού λοιπόν επί 8 μήνες οι άνθρωποι κυρίως οι αδύναμοι αναγκάζονταν  να βρούν να πληρώσουν για το τεστ του Κορονοϊού 150 με 300 ευρώ σε ιδιωτικά εργαστήρια ,
Σήμερα με τα 2 με 3 χιλιάδες κρούσματα έρχεται να βάλει  σε διατίμηση το τεστ στα 40 ευρώ που και πάλι είναι ακριβό, όταν το αγοράζουν στα 12 με 13 ευρώ.
Γιατί λοιπόν δεν το έκαναν από την αρχή της πανδημίας?
Αλλά άφησαν τους κερδοσκόπους να παίξουν στην πλάτη της υγείας κυρίως των ανθρώπων με οικονομικές δυσκολίες?
Εδώ λοιπόν  το κάλιο αργά παρά ποτέ, δεν πρέπει να χωράει.
Το αργά κόστισε ίσως και ζωές.
Και οι ευθύνες αυτών που είτε ηθελημένα είτε για οποιοδήποτε άλλο λόγο, ευνόησαν την κερδοσκοπία σε βάρος της υγείας των ανθρώπων ,είναι υπαρκτές και πολύ βαριές.
Η διατίμηση δεν τους εξιλεώνει.
Ευνόησαν την κερδοσκοπία .
Αγνόησαν ζωές.

Τα τεστ του κηροποιού πρέπει να είναι Δωρεάν.»

* Ο Μιχάλης Καρχιμάκης είναι πρώην Υπουργός και Βουλευτής και Γενικός Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ καθώς και σύμβουλος του Ανδρέα Παπανδρέου. Διετέλεσε υπεύθυνος του Γραφείου Αλληλεγγύης και του Τομέα Τεκμηρίωσης του ΠΑΣΟΚ. Τώρα είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής

Πατήστε και δείτε τα 29 προηγούμενα άρθρα ή συνεντεύξεις του Μιχάλη Καρχιμάκη

Share.

Comments are closed.