Κίνημα Αλλαγής: Μείζον ηθικό και πολιτικό θέμα για τη ΝΔ οι χρεώσεις των τεστ

0

Το Κίνημα Αλλαγής υποστηρίζει ότι συνιστά μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα για την κυβέρνηση η απόφασή της να επιβάλλει διατίμηση στα διαγνωστικά τεστ κορονοϊού.
«Επί 8 μήνες η Κυβέρνηση επέτρεπε συνειδητά σε ιδιωτικά εργαστήρια να αισχροκερδούν με την τιμή αλλά και την ποιότητα των τεστ για τον COVID -19. Χρεώνοντας τα ακόμη και 10 φορές πάνω από την τιμή αγοράς», αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος.
«Παρά τις προειδοποιήσεις και τις προτάσεις της Φώφης Γεννηματά από τον Μάρτιο για την διατίμηση τους και την λήψη μέτρων προστασίας των πολιτών.» συνεχίζει η ανακοίνωση.
 «Η κατακραυγή των πολιτών τους αναγκάζει σε διατίμηση. Όχι όμως ακόμη στην απαίτηση πιστοποίησης εργαστηρίων και αντιδραστηρίων. Για να ευνοηθούν ποιοι άραγε;», επισημαίνει το Κίνημα Αλλαγής κι όπως αναφέρει «οι πολίτες υποχρεώθηκαν να πληρώσουν εκατομμύρια ευρώ παραπάνω. Και μάλιστα ορισμένες φορές σε αμφίβολης ποιότητας τεστ. Οι υψηλές χρεώσεις εμπόδισαν πολλούς να κάνουν τεστ, πράγμα που συνέβαλε στην εξάπλωση της πανδημίας».
Καταλογίζει δε στη κυβέρνηση πως ότι έκανε το έκανε απολύτως συνειδητά υπέρ των μεγάλων συμφερόντων, εις βάρος των πολλών.
Γιατί οι υψηλές χρεώσεις εμπόδισαν πολλούς να κάνουν τεστ, πράγμα που συνέβαλε στην εξάπλωση της πανδημίας.
«Δεν περιμένουμε εξηγήσεις. Γιατί ότι έκανε η Κυβέρνηση ήταν απόλυτα συνειδητό. Υπέρ των μεγάλων συμφερόντων, εις βάρος των πολλών. Αλλά θα κριθεί για αυτό από τον ελληνικό λαό» σημείωσε στην ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής.

Share.

Comments are closed.