Δημοσθένης Σαρηγιάννης: Δεν έχει νόημα να ανοίξουν τα σχολεία στις 14 και να ξανακλείσουν στις 23

0

Ο καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης μίλησε σήμερα στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα»  με τον Γιώργο Αυτιά, για τις ημερομηνίες-«κλειδιά» τόσο για την άρση του lockdown κατά του κορονοϊού όσο και για το άνοιγμα των σχολείων
Σε πολλές περιοχές είναι πιο αργή η αποσυμπίεση. «Συνολικά στη χώρα πάντως βλέπουμε αποσυμπίεση», είπε.
Ο κ. Σαρηγιάννης εκτιμά ότι γύρω στις 14 Δεκεμβρίου, που συζητείται το άνοιγμα, θα είμαστε σε ικανοποιητικούς αριθμούς. Ωστόσο, η πραγματική αποκλιμάκωση θα είναι γύρω στις 19-20 Δεκεμβρίου.
«Γύρω στις 21 Δεκεμβρίου είναι πιο ασφαλές το άνοιγμα. Μια βδομάδα μπορεί να κάνει σημαντική διαφορά.», τόνισε.
Όπως είπε ο κ. Σαρηγιάννης, αρχικά θα γίνει άνοιγμα του λιανεμπορίου και στη συνέχεια της εστίασης.
«Τα σχολεία δεν έχει νόημα να ανοίξουν στις 14 Δεκεμβρίου και να ξανακλείσουν στις 23.», είπε και προσέθεσε ότι στις 7 είναι νωρίς να ανοίξουν.
Τέλος, είπε ότι είναι «καλό να παραμείνουν τα SMS και η απαγόρευση κυκλοφορίας. Βοηθούν να υπάρχει σύνεση.» 
Υπενθυμίζεται ότι η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέωςτόνισε σε συνέντευξή της ότι πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία.
Παράλληλα, σε άλλη συνέντευξή της η υπουργός δήλωσε ότι περιμένει το «πράσινο φως» από τους επιστήμονες σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων για τα οποία μέχρι αυτή τη στιγμή επικρατέστερη ημερομηνία για το άνοιγμα των Δημοτικών αρχικά, θεωρείται η 7η Δεκεμβρίου

Share.

Comments are closed.