Έφυγε από κοντά μας η αξέχαστη δημιουργός, παιδαγωγός και δασκάλα μουσικής Αγγελική (Κική) Καψάσκη.

0

Την τελευταία της πνοή στην ηλικία των 84 ετών άφησε χθες 21 Νοεμβρίου 2020, τα χαράματα, δίπλα στα παιδιά της στην Θεσσαλονίκη όπου βρισκόταν τον τελευταίο καιρό, η αξέχαστη δημιουργός, παιδαγωγός και δασκάλα της μουσικής Αγγελική (Κική) Καψάσκη.
Κόρη του μεγάλου Ζακυνθινού μουσουργού και διασώστη της Ζακυνθινός εκκλησιαστικής μουσικής, Σπύρου Καψάσκη και μητέρα τριών υπέροχων παιδιών με καταπληκτική μουσική έφεση του Σπύρου, της Φανής Λάμπρου και του Φραγκίσκου Μακρή (από το δεύτερο γάμος της).

Ποια ήταν η Αγγελική Καψάσκη
Αγγελική Καψάσκη γεννήθηκε στην Αθήνα στις 16/11/1936. Οι γονείς της Σπύρος και Ανθούλα Καψάσκη ήταν καθηγητές της Μουσικής. Ο πατέρας της όπως και αυτή, δίδασκε στην Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία. Μεγάλωσα σ’ ένα περιβάλλον που εναλλάσσονταν: η ευρωπαϊκή με την βυζαντινή μουσική, οι καντάδες με τις όπερες και τα μαθήματα σολφέζ με τα παιδικά τραγούδια.
Σπούδασε δασκάλα στην Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία και πήρε πολλά μουσικά πτυχία, τα οποία της επέτρεψαν να διοριστεί σε ηλικία 221/2 ετών καθηγήτρια Μουσικής στην Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης.
Δίδαξε μουσική στην Παιδαγωγική Ακαδημία Λάρισας, στις Σχολές Νηπιαγωγών Καρδίτσας και Θεσσαλονίκης και τέλος μετά το θάνατο του πατέρα της στη Μαράσλειο.
Ασχολήθηκε με το παιδικό τραγούδι σε ηλικία 3 1/2 ετών, όταν τραγουδούσε στη θεία Λένα (Αντιγόνη Μεταξά).
Έγραψε δυο βιβλία στα οποία υπήρχαν όλα τα πετυχημένα παιδικά τραγούδια που χρειάζονταν στο σχολείο.

Καλό σου ταξίδι Αγγελική. Σε ευχαριστούμε για όσα έκανες για όλους εμάς τους εκπαιδευτικούς που υπήρξαμε φοιτητές σου.

Share.

Comments are closed.