Νίκη Κεραμέως: Σε διαφορετικές φάσεις το άνοιγμα των σχολείων – Κανονικά γίνεται η τηλεκπαίδευση

0

Στον τρόπο που θα ανοίξουν ξανά τα σχολεία όλων των βαθμίδων όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» με τους δημοσιογράφους Νίκο Ρογκάκος και Παναγιώτη Στάθη.
«Οι μελέτες έδειξαν ότι τα σχολεία δεν αποτελούν εστίες διασποράς του ιού και τα σχολεία έκλεισαν για να περιοριστεί η κινητικότητα των ενηλίκων. Στόχος μας και προτεραιότητα είναι να ανοίξουν τα σχολεία και υπάρχει η πιθανότητα πρώτα να ανοίξουν τα δημοτικά και μετά τα Γυμνάσια και τα Λύκεια», δήλωσε η υπουργός Παιδείας και σημείωσε ότι ο χρόνος στον οποίο θα υλοποιηθεί η επαναλειτουργία των σχολείων εξαρτάται από τους λοιμωξιολόγους.
Πάντως η κυβέρνηση παρακολουθώντας τα επιδημιολογικά δεδομένα προσανατολίζεται για το σταδιακό άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, του λιανεμπορίου και της εστίασης
Η υπουργός Παιδείας αναφερόμενη στα σχολεία και την τηλεκπαίδευση τόνισε: «Δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να αντικαταστήσει την δια ζώσης διδασκαλία, αλλά όσο οι ειδικοί μας λένε ότι πρέπει να μείνουν κλειστά τα σχολεία, είναι αναγκαστική η τηλεκπαίδευση».
Επιπλέον αναφέρθηκε και στο πλαίσιο λειτουργίας της τηλεκπαίδευσης στην χώρα, που γίνεται μέσω της δωρεάν πλατφόρμας από όλους τους μαθητές της χώρα και υπογράμμισε ότι είναι ένα πολύ μεγάλο ψηφιακό έργο, που αφορά 1,6 εκ. μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, ενώ παραδέχθηκε ότι υπήρξαν προβλήματα και θα συνεχίσουν να υπάρχουν.
Σχολιάζοντας καταγγελίες ότι τα tablet που στέλνονται σχολεία καταλήγουν αντί για τα χέρια μαθητών σε χέρια καθηγητών, η κ. Κεραμέως είπε ότι υπάρχουν σαφείς εντολές που πρέπει να τηρούνται, αποδέχθηκε ότι υπάρχουν προβλήματα σε κάποιες περιοχές, τόνισε όμως ότι είναι μεγάλη η συμμετοχή των μαθητών στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
Η Υπ. Παιδείας επανέλαβε σε ότι αφορά την πλατφόρμα για την τηλεκπαίδευση ότι η χρήση της αποτελεί δωρεά, για την οποία μάλιστα όπως είπε, αν και η αντιπολίτευση το ζητούσε επιμόνως τη σύμβαση τις προηγούμενες ημέρες, ουδείς έχει ανταποκριθεί αφότου το Υπουργείο δήλωσε ότι μπορεί όποιος θέλει να δει τα σχετικά έγγραφα.

Share.

Comments are closed.