Γιάννης Μαγκριώτης*: Η άλλη πλευρά των εκδηλώσεων τιμής της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, τον Νοέμβρη του ’73.

0

Η εξέγερση των φοιτητών, ήταν ένα μοναδικό και σημαντικό γεγονός με δύο πτυχές: Επηρέασε τις εξελίξεις στην χώρα μας και κατέδειξε την δύναμη των αυτόνομων και χειραφετημένων ανθρώπων, που εμφορούνται από υψηλές πανανθρώπινες αξίες.
Η θυσία των φοιτητών είχε ένα υψηλό νόημα, όπως και η ζωή τους.
Δυστυχώς, το μήνυμα αυτό, αλλοιώνεται κάθε χρόνο και προσαρμόζεται στις ανάγκες της συγκυρίας, από πολλές πλευρές, δίνοντας την ευκαιρία στους αρνητές της δημοκρατίας, τους οπαδούς ολοκληρωτικών αντιλήψεων, να αμφισβητούν το ίδιο το γεγονός της εξέγερσης και των εγκλημάτων που διέπραξε η Χούντα.
Τα χθεσινά γεγονότα απέδειξαν ακόμη μια φορά, μάλιστα κάτω από τις οδυνηρές συνθήκες της πανδημίας ο,τι είναι δύσκολο να χειραφετηθεί το πολιτικό μας σύστημα από τις χρόνιες παθογένειές του.
Κυβέρνηση, κόμματα και μικρές ομάδες ακτιβιστών, αντί να προτάξουν την ημέρα αυτή τις πανανθρώπινες αξίες της ελευθερίας, της ατομικής και συλλογικής αξιοπρέπειας, επέλεξαν την διαχείριση αρνητικών συναισθημάτων.
Η κυβέρνηση του φόβου των πολιτών από την πανδημία και του αυταρχισμού, και οι αντίπαλοί τους την καχυποψία στην κοινοβουλευτική νομιμότητα, και την κομματική επιβεβαίωση.

* Ο Γιάννης Μαγκριώτης είναι πρώην υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Κίνησης «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ»

Πατήστε και δείτε όλα τα 199 προηγούμενα άρθρα του Γιάννη Μαγκριώτη

Share.

Comments are closed.