Categories: Εκπαίδευση

Αυτόνομο ΔΙΚΤΥΟ Εκπαιδευτικών: Καταγγέλλουμε τον αυταρχισμό, την άγρια καταστολή και την αντιδημοκρατικότητά της Κυβέρνησης στον εορτασμό του Πολυτεχνείου

Χαιρετίζουμε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου, τα εργατικά σωματεία και τους εκπροσώπους του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος που σήμερα συμμετείχαν συμβολικά, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, λόγω της πανδημίας, στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Τα διαχρονικά του μηνύματα, ο αγώνας για ελευθερία, εθνική ανεξαρτησία, δημοκρατία, παιδεία, ισότητα και κοινωνική αλληλεγγύη δεν ξεθωριάζουν με προβοκατόρικα διατάγματα της Κυβέρνησης για γενική απαγόρευση συναθροίσεων.
47 χρόνια πέρασαν από τότε, για να αντιμετωπιστεί η μέρα αυτή ξανά ως μέρα απαγορεύσεων και καταστολής των δημοκρατών πολιτών. Η μέρα σήμερα θυμίζει αλήστου μνήμης εποχές. Με τον πιο αυταρχικό, αντιδημοκρατικό και ωμό τρόπο, η Κυβέρνηση της ΝΔ, αξιοποίησε τις δυνάμεις καταστολής (που σε αντίθεση με τους πολίτες δεν τήρησαν κανένα μέτρο προστασίας) για να αποτρέψει να πραγματοποιηθούν οι συμβολικές εκδηλώσεις για την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Προσαγωγές, συλλήψεις, απλοί πολίτες με σοβαρούς τραυματισμούς στα νοσοκομεία από την αστυνομική βία χαρακτηρίζουν την σημερινή Κυβέρνηση που αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι επιλέγει να βρεθεί απέναντι από τις αγωνίες και ανησυχίες των πολιτών, σε κάθε επίπεδο, την ώρα που συνεχίζει την τραγική αποτυχία τόσο στον έλεγχο όσο και στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, που ήδη έχει μετατραπεί σε οικονομική και κοινωνική. 
Καταδικάζουμε, με τον πλέον απερίφραστο τρόπο, τον αυταρχισμό, τη βία και τη  δημοκρατική εκτροπή της Κυβέρνησης που δημιούργησε τα σημερινά επεισόδια τα οποία δεν μοιάζουν, σε ένταση και έκταση, με καμία άλλη κοινοβουλευτική περίοδο της μεταπολιτευτικής Ελλάδας. Καταγγέλλουμε τη σημερινή αστυνομική βία η οποία έχει ονοματεπώνυμο, είναι η βία της δεξιάς πολιτικής, που όπλισε τα χέρια των δυνάμεων καταστολής για να χτυπήσουν απλούς πολίτες και συνδικαλιστικά στελέχη, με στόχο να πλήξουν το μήνυμα του αγώνα για Δημοκρατία που το Πολυτεχνείο εκπέμπει διαχρονικά.

Ο Αυταρχισμός και αντιδημοκρατικός κατήφορος της Κυβέρνησης ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!
Συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε τα Δημοκρατικά μας δικαιώματα και τις ελευθερίες μας!

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Δήμος Αθηναίων: Σαρωτικές αλλαγές στη Δημοτική Αστυνομία

Ο Δήμος Αθηναίων προχωρά σε σαρωτικές αλλαγές στη δημοτική αστυνομία, σε συνέχεια της εξάρθρωσης του…

43 λεπτά ago

Οι τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2024 που ανακοινώνονται πιθανότατα στις 29 Ιουλίου

Τέλος Ιουλίου με αρχές Αυγούστου με την πιθανότερη ημερομηνία να είναι τη Δευτέρα 29 Ιουλίου,…

3 ώρες ago

Ο πρόεδρος Μπάιντεν αποχωρεί από την προεδρική κούρσα και υποστηρίζει την Κάμαλα Χάρις

Κάτω από το βάρος αυξανόμενων πιέσεων και όντας αντιμέτωπος με ολοένα ευρύτερη αμφισβήτηση εξαιτίας των…

10 ώρες ago

Τομέας Παιδείας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Ξεπέρασαν τα 100 τα άρθρα του νόμου Κεραμέως που τροποποίησε ο κ. Πιερρακάκης

Δεύτερη φορά ο ίδιος υπουργός παιδείας φέρνει προς τροποποίηση άρθρα του νόμου Κεραμέως του 2022,…

10 ώρες ago

Μεσολόγγι – Όλγα Δασκαλή: Χτίστε με πέτρα, αφήστε τα άχυρα. Οχυρωθείτε κ. Δήμαρχε και διοικήστε με διαφάνεια, σοβαρότητα και ουσία

«Ενώ θα έπρεπε να συζητάμε θέματα ουσίας όπως το νομοσχέδιο για τον τουρισμό, την ενίσχυση…

12 ώρες ago

Formula 1 – Hungarian GP: Πρώτη νίκη του Όσκαρ Πιάστρι – Η McLaren τα έκανε θάλασσα με τους οδηγούς της

Με μια απίστευτη εμφάνισή της η McLaren κατάφερε να πετύχει το απόλυτο στο Grand Prix…

23 ώρες ago