Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών (ΠΕΚ): Διασφάλιση της εκπαιδευτικής λειτουργίας τώρα!

0

Με ανακοίνωσή της συνδικαλιστική παράταξη της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ),  Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών (ΠΕΚ), ζήτα από το Υπουργείο Παιδείας να υπάρξει άμεσα ρύθμιση ούτως ώστε να προστατεύονται τα προσωπικά δεδομένα μαθητών και καθηγητών κατά τη διαδικασία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.
Το αίτημα αυτό της ΠΕΚ είναι ιδιαίτερα σημαντικό λόγω του γεγονότος ότι δεν υπάρχει καμία πιστοποίηση  εισόδου για τους μαθητές, όπως υπάρχει για τους εκπαιδευτικούς και επομένως μπορεί ο οιοσδήποτε να εισέλθει στις ψηφιακές τάξεις και έτσι να καταστρατηγηθούν τα προσωπικά δεδομένα εκπαιδευτικών και μαθητών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΕΚ
Το επιτελικό κράτος των «αρίστων» αγνοεί επιδεικτικά την ανάγκη διασφάλισης της ίδιας της εκπαιδευτικής λειτουργίας αλλά και της ασφάλειας προσωπικών δεδομένων μαθητών και καθηγητών.

Είναι  απόλυτη ανάγκη να διασφαλιστεί τόσο η εκπαιδευτική λειτουργία των ψηφιακών τάξεων όσο και τα προσωπικά δεδομένα των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας-μαθητών και εκπαιδευτικών.
Η αδιαφορία και η αμέλεια του Υπουργείου Παιδείας να αναβαθμίσει τις υποδομές του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου  ταλαιπωρεί χιλιάδες εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς που πασχίζουν να συντηρήσουν τις εκπαιδευτικές λειτουργίες μέσα σε επαναλαμβανόμενες καταρρεύσεις του συστήματος τηλεκπαίδευσης.
Τα προσωπικά δεδομένα μαθητών και καθηγητών αλλά και η ίδια η εξ αποστάσεως εκπαιδευτική διαδικασία κινδυνεύουν από αγνώστους που εισέρχονται χωρίς πρόβλημα στις ψηφιακές τάξεις, αφού η σύνδεση στην πλατφόρμα μπορεί να γίνει με οποιοδήποτε όνομα,  χωρίς καν την αναγραφή του  e-mail του μαθητή στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο
Το Υπουργείο οφείλει να εξασφαλίσει άμεσα την πιστοποίηση της εισόδου των μαθητών μας κατά τα πρότυπα της πιστοποίησης των εκπαιδευτικών (με αυστηρή χρήση των παραμέτρων και ηλεκτρονικών λογαριασμών και ταχυδρομείων του ΠΣΔ)  και να εξασφαλίσει στο ΠΣΔ τους αναγκαίους πόρους σε όλα τα επίπεδα ώστε να ανταποκριθεί καίρια σε αυτή την τόσο σημαντική παράμετρο.

Η ασφάλεια της  μαθησιακής διαδικασίας πρέπει να είναι η προτεραιότητα του Υπουργείου!
Διασφάλιση της εκπαιδευτικής λειτουργίας και της ασφάλειας των προσωπικών δεδομένων σήμερα!

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner